En ny jord - Ditt inre syfte

Igår var jag på biblioteket och lånade lite nya böcker. Jag har hört mycket om Eckhart Tolle och varit sugen på att läsa hans böcker, så igår lånade jag "En ny jord - Ditt inre syfte". Hittills verkar den väldigt lovande. Uttdrag ur boken:

"...men en sak vet vi: Livet ger oss de upplevelser som är till störst hjälp för vår utveckling. Hur kan du då veta att det är just den här erfarenheten du behöver? Jo, för att den är vad du upplever just nu i det här ögonblicket."


"Många människor inser inte förrän de ligger på sin dödsbädd och allt det yttre faller bort att inga saker någonsin har haft något att göra med vem de är. I dödens närhet avslöjas föreställningen om ägande som fullkomligt meningslös. Under livets sista ögonblick inser de också att samtidigt som de under hela livet sökte efter en mer fullständig upplevelse av sig själva, hade det som de egentligen letade efter - det vill säga sitt eget inre väsen - i själva verket alltid funnits där. Det hade bara legat dolt bakom deras identifikation med saker, vilket är detsamma som identifikation med sinnet och tankarna."


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback