Hektiskt schema, eller för lite tid?

Dagarna går lite in i varandra här, så jag vet inte om det var två eller tre dagar sen jag skrev sist. Tiden går fruktansvärt fort och helt plötsligt är det fredag imorgon. Snart har vi vårt PM klart och sen blir det en tur till Ikea, för att, om vi hinner hem innan midnatt, fira in helgen med choklad- och ingefärsglögg och hembakat saffransbröd. Min mage har inte varit min vän de senaste dagarna, men förhoppningsvis funkar den imorgon om jag är snäll mot den. Igår lagade vi (eller jag mest dukade) fläskfilé och rotfrukter tillsammans som avsked för Catrine. Men jag fick inte i så mycket i min onda mage, men som tur var fanns det lite kvar till lunchen idag. Gick ner på puben en stund igår, men det var trist musik och trötta som vi var stannade vi inte länge. Nu har jag bara en sambo kvar, men däremot nya grannar. Nämligen Elin och Lina i klassen. Mycket trevligt. Nu ska jag unna mig en tidig kväll så jag har ny energi imorgon. Och är pigg inför helgens besök, julmarknad och gästismiddag!

Hög på livet

Ännu en underbar dag har passerat. Kan man vara annat än lycklig här? Jag mår så bra att jag håller på att spricka av självgodhet. Kan man göra det? Visst finns det små saker som gnager i bakhuvudet, men inget att lägga energi på. Jag lever, jag är älskad och jag älskar. Och så har vi fått vårt fadderbarn. Mohammed-knossy eller något sådant. Sötnos från Afrika. När vi får en lugn stund ska vi sätta oss ner och skriva ett brev. Och skicka bilder. Och svenskt godis. Snön faller och faller men jag är glad ändå. Jag är nog ett enda stort leende idag. Imorgon blir nog en precis lika bra dag, för jag väljer ju faktiskt precis hur den ska bli och jag bestämmer själv hur jag ska må. Åh vad jag är filosofisk, jag är nästan för klok för mitt bästa. Hohohoho. I år blir det nog många julklappar.


Kort hej från nyss hemkommen jag

Heeeemma! = Underbart! Jag ÄLSKAR det här stället, förstår inte hur jag ska kunna lämna det om två år. Jag blir bara så glad av att vara här. Har packat upp alla nya saker och till och med lyckats skruva fast garderobsknopparna. Sjukt snygga! Adventsljusstaken blev skitsnygg i köket och nu ska jag äntligen få sova.

Weekend i Sthlm

Som ni säkert vet är jag i Stockholm nu. Eller i Vega rättare sagt, hos mamma och pappa. Just nu är jag ensam eftersom de jobbar och kompisarna är upptagna med plugg. Men vet ni vad? Jag är ganska glad att jag fick den här dagen för mig själv. Har det rätt bra ändå. Jag behövde komma bort, få perspektiv och ta det extremt lugnt. Särskilt sen jag lyckats förälska mig i någon jag inte kan få. Vad är det med världen? Här bor man i en storstad och går runt i 5 år utan att bli kär. Sen kommer man till en by med 900 invånare och pang bom... störtkär efter 3 månader. Eller nja, jag kanske överdriver. Men definitivt förälskad.

Har piggat upp mig själv med lite shopping. Träningskläder, smått och gott till mitt rum från underbara Indiska (hade kunnat köpa hela affären) och lite reakläder från Gina Tricot för att fylla på garderoben med. Imorgon blir det en heldag på stan. Föreläsning med Mia Törnblom och julklappsshopping med mamma. Ska försöka äta sushi till lunch, för sånt har vi ju inte i hyttan, haha. Tillsist blir det glögg och pepparkakor och säkert lite vin hos Hanne i Skanstull. Söndagens hembiljett är bokad, men innan dess tänkte jag hinna köpa med mig lite mat till mitt tomma skafferi. Ikväll blir det hemmamys med god mat, vin och så bjuder mamma säkert på en massa choklad. Efter en kvällspromenad blir det till att lägga sig i soffan framför Idol och tillslut somna sött i min stora säng.

Jag leker inredare



Affischer att täcka mina fula garderober med, Ikea.
Bord och hopfällbara stolar för att få en liten fikaplats mitt på golvet, Ikea.
Överkast som jag blivit lite smått kär i, Ellos.
Fåtölj som jag bara måste ha, Ikea.
Lykta som jag tänkte hänga på den tomma kroken i taket, Indiska.
Och så till sist en söt fotpall som jag kanske skippar, men var tvungen att ta med just för att den var så söt, Indiska.

Detta vill/ska jag inskaffa till mitt kära rum. Jag håller på att bli tokig, för jag lyckas aldrig få till det riktigt i rummet. Vill ju egentligen ha indisk stil, men hittills är det inte så mycket sånt. Ska plundra Indiska nu i helgen när jag kommer hem. Och veckan efter ska vi äntligen åka till Ikea tillsammans och shoppa loss totalt.

Jag har bokat hemresan, kl 14.40 på torsdag anländer jag till Stockholm, så när staden lyser upp lite extra vet ni varför! Haha.

Det är här det händer

Pust. Jag är SÅ trött. Efter tentan igår rann allting av en och tröttheten kom för att stanna. Flipstad fick sig ett besök, och trots en ganska hög mysfaktor så är det nog inget ställe jag återkommer till. Sen spenderades resten av kvällen framför tv:n, och både jag och Théres fick kämpa för att hålla oss vakna tills Idol var slut. Så fort jag la huvudet på kudden slocknade jag och efter vad som kändes som 5 minuter ringde klockan. För vi hade ju planerat att ta oss upp till gymmet och göra pulstestet till vårt PM. Sagt och gjort, det var precis vad vi gjorde. Hem för en påfyllning i form av smoothie och så tillbaka till gymmet för öppet hus. Ett mixpass och en plank-tävling senare (Jag klarade att stå i plankan i 2 minuter och 15 sekunder, vilket jag var mycket nöjd med. Corefantasten Théres klarade 6 minuter!!!) snodde vi med oss frukt och Grythyttevatten och gick hem. Visst blev jag pigg av att träna, men efter lunch och en film känner jag mig mörare än mörast. Men det är bara att ladda om för att träffa klassen och mysa lite ikväll.

Eftersom både jag och Théres klarade tentan så får vi lov att hålla vad vi lovat och skaffa oss ett fadderbarn. Så om två veckor kommer det info om våran lilla afrikan. Åh, vilken bra människa jag är. Och sopsorterar gör jag också. Jag måste vara en ängel. Hihi.

Duracellsmurf

Idag har jag en hel massa överskottsenergi, vet inte alls vart den kommer ifrån, för när jag vaknade imorse var jag inte alls utvilad. Men efter frukost, kaffe, en dusch, lite plugg och tillfixning var jag på topp. Iväg till frisören för lite ompyssling och resultatet blev över förväntan. Jag blev så nöjd (fick ju kaffe och årets förste pepparkaka) så jag bokade en ny tid i januari för att hålla håret i trim. Jag har gett upp drömmen om långt, friskt, naturligt hår och insett att det är lika bra att hålla det välskött i en frisyr. Jag gick hem och vände och tillbaks till Guldkringlan där halva klassen hade samlats för gemensamt plugg inför morgondagens tenta. Tillsammans med en tomat och mozzarella baguette (nu blev du avis va mamma) gick vi igenom lite grejer och så var vi fullärda (eller inte). För att bli av med den sista överskottsenergin gick jag på smurfgympan (man hoppar omkring till smurfhits), och nu sitter jag här och ska lägga in sista växeln inför morgondagen. Men sen får det för fan vara nog. Jag drömmer mardrömmar om slagvolym, minutventilation och Vo2max. Ja, ni hör ju själva.

Helgen är fullspäckad med tripp till Filipstad, pulstest inför PM- skrivning och klassfest. Skönt att slippa sega sig igenom ytterligare en helg. Men visst börjar jag längta hem lite...

Snaaaark

Eftersom jag just nu är sjukligt trött efter seminarie, boxning och dans så tänkte jag skriva ett tråkigt inlägg om ingenting. Bara för att visa att jag lever. Ska snart ner i min pyttesäng och sussa. Drömma om slagvolym och ventilatorisk buffring. Det är mycket skoj på gång just nu, livet känns levande om ni förstår vad jag menar. Kan ta och berätta om sakerna när de kommer, ingen idé att sitta och räkna upp allt nu. Sysselatt är jag i alla fall, för det mesta. God natt. Snark, snark.


Äggsmoothie

Först två mattips!!! Risentas råris, det godaste riset jag någonsin ätit. Hur gott som helst att woka, göra sallad på och mycket, mycket mer. Som till min bönsallad jag åt till lunch idag, med alldeles för mycket chili i, det brann i munnen må jag säga. Det andra mattipset är på smoothies som jag gör flitigt till mellanmål. Ha i ett ägg med de frysta bären och bananen så blir det som glass. Hur jäkla gott som helst. Vem behöver godis när det finns sådant?

Tiden bara rinner iväg här. Har pluggat i 3 timmar, dammsugit hela huset och tagit ett långt bad, sen blev det plötsligt mörkt och dags att göra middag. Sen kommer fyra klasskompisar hit och pluggar lite till med mig. Inte så intressant info, men jag är på riktigt bra humör så det gör inget! Kärlek till alla. Hejs.


Summan av kardemumman

Jag tror jag tog rätt beslut som stannade kvar. Det är inte alls så jobbigt, rätt skönt faktiskt, för jag är ju aldrig ensam annars. Jag tvättar, pluggar, bakar, lånar Therés boxningskudde och tar kanske en promenad i det vackra (men kalla) vädret idag.

Therés åkte inte hem förrns imorse, så igår gjorde vi riktigt god mat, bakade egna pitabröd och tittade på film och Idol. Vi var hur trötta som helst efter veckan, vi har ju haft något varje dag nu. Just det, jag glömde ju skriva hur det gick på beeptestet. Jag kom till nivå 9 och var ungfär halvvägs till nivå 10 när benen inte orkade mer (kanske inte säger er så mycket). Jag är mer än nöjd, var bara en kille i min grupp som slog mig och inte med särskilt mycket heller. I onsdags firade vi Johanna som fyllde 20 förra helgen med ballonger, sepentiner och sockerkaka. Hon blev väldigt överraskad och glad.

image8

Imorgon är jag bjuden till tjejerna som bor i Hällefors för en liten studiecirkel. Johanna och jag tänkte ha våran egen ikväll, men det kan vara bra att höra hur fler uppfattar allt. Känns hela tiden som att jag missar något väsentligt. Om 2 veckor kommer jag hem och Therés har bestämt sig för att följa med och bo hos oss. Så om hon inte ändrar sig kommer vi i lillbilen (fyfan vad skönt).


Här kommer en liten önskelista till julen (inga pengar behövs denna jul, mest uppskattas nog egengjorda saker, typ tavlor från Maysan) om ni behöver fantasi

Tatueringsbidrag (okej, pengar.. men till något som behövs)
Frottébadrock
Ljus i alla dess former
Överkast, kuddar, plädar, filtar... gärna i indisk stil
Ljuslyktor
Spagrejer (massageoljor, ansiktsmaskar, scrub, tvättsvampar, aromaljus, hårinpackningar, fotgrejer osv)
Underkläder som alltid
Stickat i alla dess former och färger (mössor, vantar, halsdukar, koftor, sockor osv)
Pulsklocka
Digitalkamera
Kokböcker (gärna hälsomat)
Peppböcker (typ Mia Törnblom- liknande)
Dukar
Strumpbyxor och leggings (tjocka)
Kaktusar
Kryddor
Roliga téer och kaffesmaker
Roliga chokladsorter

Ensam på Sjögatan för första gången

Jepp. Jag stannar här i helgen. Har haft beslutsångest hela dagen, men efter seminariet (som för övrigt var det mest givande vi haft) bestämde jag mig trots allt. Har kommit på massor jag kan göra, och inte behöver jag nog sitta själv heller. Bland annat är det öppet hus i Hälsans hus på lördag mellan 11 och 14. Men mest måste jag läsa och åter läsa. Det är riktigt svåra grejer vi håller på med just nu, men jag känner mig rätt lugn ändå. Det ska bli riktigt skönt nästa helg med lite ledigt mellan tenta och nya föreläsningar. Då tänkte vi ta oss till Filipstad och kolla in vad som finns där. Det kan va skönt att byta lite miljö ibland, det är rätt skönt bara att åka till Hällefors. Fast vi kanske måste börja med vårt PM nästa helg ändå, men då ska vi bara ut och röra på oss i någon form under 30 minuter med pulsklocka som registrerar pulsen kurva under passet. Skoj va? Och så ska vi skriva matdagbok för en dag och föra in i ett kostkollprogram. Yes, jag älskar min utbildning.

Vad ska jag annars hitta på i helgen då? Jo, jag tänkte laga lite matlådor och experimentera lite. Och baka bröd. Ta mig in till Hällefors och "shoppa" lite. Tvinga Johanna att hålla mig sällskap, hehe. Hon är en av de få som stannar, men hon har ju sin pojkvän Alex att umgås med. Nu ska jag somna sött på kudden, har tagit en kvällspromenad med Therés i mörkret. Vi hittade en ny, mysig väg som var upplyst. Har jag sagt att det har snöat här förresten? Igår morse föll det rätt mycket snö, fick borsta Therés bil rätt länge för att få bort allt. Min kommentar när jag såg snön var för första gången i mitt liv "Åh, va mysigt!". Men nu har det mesta regnat bort.
Puss å hej, ses om två veckor när jag kommer hem!

Upp och ner och tomt

Har inte mycket att skriva om idag, känner mig tom i huvudet. Dagen har dessutom varit ganska tom, så det kanske inte är så konstigt. Varför är det så svårt att ta sig för någonting när man har för mycket att välja på? Ska jag ta en promenad? Ska jag plugga lite mer? Ska jag titta på en film? Läsa en bok? Ljudbok kanske? Sova en stund? Yoga lite? Lyssna på musik? Laga mat? Ja, ni fattar... De här sega dagarna kommer då och då, men resten av veckan ser ljus ut. Föreläsningar, tester, seminarie. Plus boxing och dans och pubkväll. Helgen kanske blir något segare då det verkar som att alla ska hem utom jag. Kanske borde jag ta mig hem ändå. Får se hur jag gör. Ta hand om er allihopa, och ta hand om varandra!

Världens lyckligaste dotter

36894-7
In my happy place...

Jag måste få skryta lite idag. Vi är så bra i min familj. Förstår ni egentligen hur bra vi är? Vi tar hand om varandra, uppskattar varandra och älskar varandra. Förstår ni hur värdefullt det är? Alla har inte förmånen att ha en familj som ger en mer kärlek än något eller någon annan någonsin kan ge en. Om jag inte fick kärlek av min familj, skulle jag då kunna ge mig själv kärlek? Jag måste få citera Mia Törnblom för att berätta hur jag mår idag.

"I dag kan jag nämligen välja hur jag vill må. Jag kan inte välja vad som händer i mitt liv, men eftersom jag i dag kan styra hur jag vill hantera och känna inför det som händer, så är allt egentligen upp till mig. I dag känner jag mig fri och inte längre som ett offer för andra människors brister."

Utan min familj hade jag nog inte kommit så här långt ännu. Kanske hade det tagit 10 år till innan jag kommit till den här punkten. Visst, jag har dåliga dagar när jag inte alls mår så, men vem har inte det? Just idag mår jag toppen, för mamma har ju varit här i helgen. Vi har tagit hand om varandra och njutit av allt vi älskar. Det vill säga den vackra naturen här, frisk luft och jäkligt långa promenader. God mat, mörk CHOKLAD och kaffe i stora lass. Men mest av allt har vi njutit av varandras sällskap. Jag känner mig stärkt och fullkomligt lycklig. Nu längtar jag till 1:a advent då mamma och även min kära pappa kommer hit. Och såklart till julen då hela tjocka släkten kommer samlas.

Hjärta, mening och lugnt tempo i byn

Nu har jag kollat upp mina värden från gårdagens cykeltester i tabeller. Jag har enligt tabellerna mycket bra syreupptagningsförmåga. Där ser man. Det känns ju som att konditionen skulle kunna vara bättre (den har definitivt varit bättre), fast när jag var ute och sprang imorse kändes den i för sig helt okej. När posten kom idag fick jag äntligen den feta boken Essentials of exercise phsyiology. Så jag har suttit och pluggat in hjärtat och blodcirkulationen till måndagens seminarium hela dagen, så jag slipper göra det i helgen när mamma kommer. Jag fick två pocketböcker på köpet, bland annat Mia Törnbloms andra bok Mera självkänsla! så nu ska jag lägga mig och läsa den. Lista ut min mening med mitt liv. Det ni, tåls att tänka på.

Märkte när jag var på ICA idag att jag har kommit in i tempot här, jag stressar inte särskilt ofta längre. Saker får ta sin tid, för varför ska man skynda genom livet egentligen?


Lantisen inom mig har släppts ut och tänker stanna kvar

Jag har verkligen gått och blivit lantis. Är helt jäkla slut efter en dag i Örebro. Det är underbart att vara hemma igen, ingen trafik, ingen stress, inga folkmassor. Trots det var det en väldigt rolig dag. Cykeltesterna var skojiga. Jag kom fram till att jag har väldigt låg puls, min maxpuls kan inte vara mer än 180 (även om vi inte testade den idag), och på de flesta brukar den vara 220 minus åldern. Min puls nådde inte ens 170 när jag hade kommit upp till "mycket ansträngande" på skalan efter 24 minuter på cykeln, mina ben krampade och svetten rann... men pulsen ville inte stiga särskilt mycket. Sen gjorde vi ett lättare konditionstest, fick bra resultat. Misstänker att det inte kommer bli lika bra nästa vecka när vi gör beeptestet. Dock kommer tävlingsinstinkten sätta in och jag kommer ge mig fan på att vara bättre än alla (hahaha).

Imorgon är planen att åka till Örebro på eftermiddagen och gå ut där på kvällen, men lantis som jag är har jag ingen lust med det. Just nu känner jag mer för att läsa klart till måndagens seminarium, träna lite, mysa framför Idol, gå och lägga mig i tid och vara pigg när mamma kommer på lördag. Kanske låter tråkigt i vissa öron, men sån är jag och sånt behöver jag ibland. Därmed inte sagt att jag inte tycker om att festa lite ibland, men fördelarna måste överväga nackdelarna (t.ex tiden det tar att ta sig hem, att man är trött hela dagen efter osv). Även om jag inte hade tänkt dricka, så kan jag sällan sova länge på morgonen så trött blir jag i vilket fall som helst.