Än är jag kvar

Nej, vi ni vad. Jag behåller nog den här bloggen också. Måste ju skriva lite för mig själv också, i alla fall så länge jag har lust. Måndagen börjar gå mot sitt slut och jag fortsätter räkna timmarna till onsdag. Imorgon är det föreläsning hela dagen, om FaR- Fysisk aktivitet på Recept. Det ska bli riktigt kul, tydligen ska vi få sätta på oss några slags vikter och känna hur det känns att träna som "överviktiga". Hoppas på att dagen går fort.. för sen är det nästan dags att åka mot Arlanda. Vet ni förresten vad jag åt till middag..? Prinskorv, makaroner och ketchup (och lite blomkål, måste ju vara lite grön också). Väldigt ovanlig Mariamat. Men vad tusan, ibland är man sugen på konstiga saker.

Ny blogg

Jag kommer lägga den här bloggen på is ett litet tag. Syrran kom nämligen med en bra idé idag. Vi ska springa Stockholm Marathon 2010, och för att peppa varandra och följa varandras väg mot målet så startade hon den här bloggen http://viskaspringamarathon.blogg.se/

Så där kommer jag skriva från och med nu. Hoppas vi ses där. Puss och kram

Grattis tjejer!

Vi vann, såklart!
Grattis till alla tjejer som var med.


Mission completed

1 timme och 40 minuter och 2,1 mil senare: Jag överlevde! Och sprang hela vägen. Helt otroligt. Fick känningar lite överallt... knän, benhinnor, lår, hälsenor... men efter lite stretch, en lång dusch och lunch känns det bra igen. Om någon undrar hur mycket folk det finns i Grythyttan just nu så kan jag berätta att jag endast mötte en enda människa på en fyrhjuling under hela tiden. Så då vet ni. Undrar om jag orkar lyfta ett finger idag... ska försöka skriva lite i alla fall. Om energigivande och icke-energigivande näringsämnen. Skoj.

3 dagar kvar tills jag ska hämta ÄLSKLING och vi ska titta på TINDRA.
Fjärilar i magen nu.

God morgon

Jag är uppe med tuppen, har fått i mig en megafrukost med gröt, knäckebröd och lite soygurt (sojayoghurt) och ska snart ut i skogen. Solen skiner idag igen, så jag hoppas jag orkar hela vägen. Häller i mig en kopp kaffe nu innan jag sticker också. Har laddat ipoden med ny musik, bland annat nya skivor från Miss Li, Maia Hirasawa, Moneybrother och Jonathan Johansson. Det är mer min musiksmak egentligen, som den P3 lover jag är. Jag la även in Raconteurs, Basse (!!) Okej... wish me luck nu. Hej hej.

Slö lördag

Nu går tiden långsamt! Helgen kryper fram. Fast jag har det ganska bra. Idag har jag knappt ansträngt mig alls. Tog sovmorgon, kändes som jag hade kunnat sova hela dagen. Sen åkte jag och tjejerna iväg till Loka och jag kryssade i att jag vill jobba varenda vecka i sommar. Sen köpte vi glass och satte oss på baksidan på Sjögatan och pluggade, det slutade med att vi låg i en hög alldeles utslagna av solen. Efter det har jag suttit på balkongen och läst Män som hatar kvinnor, käkat en alldeles för stark middag med alldeles för mycket vitlök och tagit en kort promenad. Nu ska jag iväg till Sjögatan och titta på Robinson. Imorgon är det sista dagen i Men vs. Women, och det är ruggigt jämt, så jag ska ut och kuta igen. Ska försöka mig på en halvmara, men vi får se... Trevlig lördagkväll allihopa, passa på att äta lite choklad vettja!


Löplåtar efterlyses!

Workout completed!
Sträcka: 15,4 km
Tid: 1:13:14

Den längsta sträckan jag någonsin sprungit blev det idag. Men det var inga problem nu när solen skiner och allt är allmänt härligt. Efter 14 km höll benen på att ta slut, men nästa gång lägger jag ändå till 6 km så jag får testa hur en halvmara känns. Får ta det lite lugnare så benen håller hela passet. Det är ju bara en månad kvar nu till Göteborgsvarvet. Och nästa år blir det lätt Stockholm Marathon som jag lovat! Undra om jag får med mig min 53- åriga farbror?

Är det någon som har tips på bra löplåtar? Jag måste göra en klockren spellista inför loppet så det känns lättare att springa. Kommer behöver ungefär 2 timmars musik (vågar jag satsa på den tiden tro?). Ge mig alla tips ni har! Jag gillar allt som ger energi. Idag sprang jag till Footloose soundtrack, Timbuktu, en Spice Girls låt som lite otippat dök upp och några melodifestivalslåtar (inget jag egentligen lyssnar på,  men det är faktiskt bra som träningsmusik (ååh vad töntig jag är som måste skriva det, jag är ju faktiskt stolt svennebanan som älskar att titta på melodifestivalen)).

BBQ time

Det är så härligt väder. Jag får lust att skaffa balkongmöbler så fort som möjligt, låtsas att jag har gröna fingrar och fixa balkonglådor och ställa fram grillen, ta ett glas vin och låtsas att det är sommar. Varför blir man så sugen på grillat när det är sol? Nåja, min lunch va rätt lyxig ändå bestående av det bästa som finns, nämligen lax. Till det råstekt potatis, wokgrönsaker och massa soja. Har äntligen varit i Hällefors och handlat lite roligare mat, hejdå makrill i tomatsås och blodpudding! Jag har fixat klart med födelsedagspresent till älsklingen också, och slagit in det i rosa papper, haha. Jag är supernöjd, men egentligen är det ju en present som jag hade velat ha själv... hahaha. Men det är inte det som är i paketen som är det viktiga, utan det är konceptet. Nej, nu får jag inte avslöja mer om du läser det här sötnos. Det känns bra nu, allt flyter på som det ska även om jag får lite stressattacker ibland. Men vad vore livet utan lite stress? Just nu är jag i alla fall lugn, har hela helgen ledig så det går ingen nöd på mig. Och så har jag ju något riktigt kul på gång, något spännande, lite läskigt men underbart. Ja det är en vovve jag pratar om, nu har vi en på gång! Mer säger jag inte innan det är helt klart, men kan avslöja att vi kanske ska titta på den nästa vecka. Det känns hur bra som helst.
Snart ska jag ge mig ut i solskenet och springa, det spritter i benen idag!



Elegy

Nej, ingen yoga för min del ikväll. Jag har sån jäkla träningsvärk. Nu ska jag gotta ner mig i soffan och titta på film, Elegy, med en av mina favorit skådisar Penélope Cruz.


Har gjort behandlingar...



...men inte fått någon, som här. Har fått massa jobb under maj, så nu får jag ta och plugga på behandlingarna. Jag behöver handla mat men Ica är för dyrt och tråkigt. Så väntar till imorgon när jag ändå ska till läkaren i Hällefors. Får blir tråkmat idag med. Funderar på yoga ikväll. Ja eller nej? Vi får se. Finns inte mycket mer att hitta på här.


Endorfiner sökes

Efter två alvedon och lite vilja tog jag mig till skolan på eftermiddagen. Vi fick ett papper med övningar vi skulle testa i gymmet. Jaha? Det var ju givande. Jag är trött och grinig, men nu ska jag försöka rensa skallen genom två gruppträningspass på raken. Sen hoppas jag att jag känner mig såhär...


Det snurrar i min skalle

Hej. Jag är hemma på lunch, ska tillbaka kl 2 och ha genomgång i gymmet. Känns inte så nödvändigt, kommer knappast vara någonting nytt. Men det är väl lika bra att gå (eller cykla!) dit. Jag känner mig lite hängig och trött, tror det beror på tandvärk. Vet inte om det är ett hål jag fått eller om det beror på mina dumma visdomständer som inte kan växa normalt utan tvunget måste växa in i de andra tänderna. Jag är inte speciellt motiverad eller pigg idag, känner mest för att krypa ner under täcker och sova i en vecka. Det är mycket som snurrar i huvudet just nu. Skoluppgifter som ska in, älsklingen som kommer hem, läkarbesök, tandvärk, hunden som kanske är på gång, födelsedagar och middagar och kryssning med klassen, Göteborgsvarvet, hinna träffa Emily i Stockholm, jobba så mycket jag kan, träna så mycket jag vill, B-uppsats, ta examen... Det mesta jag rabblar upp är roliga saker (förutom skola, tandvärk, läkare), men just nu har jag inte energi till så mycket. Känns som tiden bara rinner iväg...   Jag säger som Timbuktu, LIVET ÄR EN BALANSGÅNG, JAG VILL LIGGA I DET GRÖNA SOM EN SALLADSTÅNG.


Allmänt denna tisdag

Har hämtat och fixat cykel, nu kommer det gå fort till och från skolan! Kanske till och med hinna hem och äta på lunchen? Cyklade hem och åt middag, sen blev jag alldeles dåsig. Ögonen rinner också, tur att jag fixat tid hos läkaren på fredag. Kanske har jag hittat en vovve åt oss, måste bara få klartecken från min andra halva. Kanske tycker han inte alls om henne. Nu ska jag vara riktigt tjejig och titta på Ugly Betty och dubbelavsnitt av Desperate housewives. 3 timmar tv... orkar jag detta? Får väl se. Imorgon står träningslära på schemat. Och grattis syster till nya jobbet, du är bäst!

Om jag inte hälsar på löpturen så vet ni varför...

Ahh... nu har jag sprungit hyttan runt. Det går alltid bäst när jag springer här... även om det var rätt mysigt att springa vid havet i Höganäs (förutom motvinden som kom då och då). Mindre kul att jag inte kan ha linser längre, och testade att springa med glasögon men det va inte alls kul. Så nu springer jag halvblind och hoppas på det bästa. Mötte Jenny som va ute med Nikki, såg inte riktigt vilka det var på långt håll...


Morgonluft

När man är bortrest skaffar man sig ofta nya rutiner. Och dessa brukar kanske vara dåliga, man sover längre osv. Men jag har faktiskt kommit in i bättre rutiner. Eftersom syster min har hund har jag kommit ut på promenad varje morgon och fått frisk luft. Det är så fruktansvärt skönt att börja dagen så. Jag har bara blivit ännu mer övertygad om att jag vill ha en egen hund. Och älsklingen min verkar hålla med, så när han kommer hem (bara en vecka kvar nu!!) ska vi börja leta. Idag blev det ingen promenad, men jag kom i alla fall iväg till tvättstugan och fick lite rena kläder.


Påsken

Nu är jag tillbaka igen. Tog med mig datorn över påsk, men hade inget internet. Jag har haft det alldeles underbart bra. Sammanfattar i några bilder.

Jag har gosat med världens bästa hund.


Jag har druckit massa vin och haft det bra.


Jag och syster har vart på utflykt och fikat i solen.


Jag har lekt med Zackie.

Jag har vart ute och ätit i Helsingborg för att fira mammas och pappas silverbröllp.


...och jag har gjort massa annat gott och blandat. Mest gott faktiskt.

Träna till musik

Nej, gud så seg jag är. Solen skiner ute och jag sitter här inne. Nu får det vara nog. Ska inte vara skolan förns kvart över 3, men tror jag promenrar bort redan nu. Efter skolan blir det nog både Aerobics och min egen jympa. Hade tänkt hålla mig i gymmet innan mitt pass, men jag känner att det är en gruppträningsdag idag. Behöver musiken, gruppen och glädjen för att få upp humöret. Nu ska jag hälla i mig lite mer kaffe, packa ner mellis och andra grejer och gå ut i solen... förbi kyrkan...


Hbg here I Come

ÅÅÅh så jag längtar till imorgon. Skåne here I come. Eller Helsingborg rättare sagt. Eller Höganäs ännu rättare sagt. Världens bästa ställe. Helt klart. Attans att jag har skola idag, vill ju bara komma iväg nu. Jag ska gå så många promenader med Zackie, njuta av lukten av hav och tång och kanske ta några turer till Helsingborg. Jag har börjat packa lite, men nu måste jag verkligen sätta mig och plugga. Först lite Höganäs/Helsingborgbilder...

Hundpromenad med solnedgång vid havet, vindrickande jag hemma hos Maysan med Zackie bakgrunden och älsklingen i ett somrigt och varmt Hbg.




Okej. Nu har jag en kopp kaffe och hjärnan är inställd på plugg. Nu blir det läsa av.

Resfeber

Jag är inge bra på att resa. Jag stressar upp mig flera dagar innan, tänker igenom vad jag inte får glömma att ta med och vad jag måste hinna göra innan jag åker. Kom precis på att jag inte fått med mig min stora väska med flytten, så nu blev jag lite extra stressad för att jag måste hämta den. Jag är knasig, det är ju gångavstånd för tusan. Och glömmer jag ta med något är det väl inte hela världen? Vore skönt att komma iväg nu, det är segt att gå och vänta. Men tyvärr har jag seminarie imorgon (som jag måste spendera morgonen imorgon med att förbereda mig inför eftersom jag inte gjort det idag), och imorgon kväll har jag jympa. Jag längtar ut i spåret så jag får provspringa mina nya skor... men tror inte det hinns med imorgon. Får bli i Skåne istället. Längs stranden vid havet. Och det klagar jag inte på. Örebro var trevligt i alla fall, skulle kunna tänka mig att bo där faktiskt. Det är en alldeles lagom stor stad. Jag gillar lagom.


Let's Jive

Shopping är jobbigt. Känner mig värre än efter ett träningspass. Men jag är glad, för jag har köpt mina nya Nike+ skor som jag kommer bli supersnabb i. Silver+rosa, så snygga! Igår kväll hittade jag detta klipp på youtube, från conventet på Allt för hälsan i höstas. Jag var med på den här Let's Jive klassen med Annika Sjöö. Jag tror att jag skymtar förbi några gånger, men himla svårt att se. Ser ni nån i rosa linne som inte riktigt hänger med så är det möjligt att det är jag...

 

I don't worry 'bout all the things I'm not

Upptäckte en härlig låt som jag råkade ha på min iPod när jag va ute och sprang. (Solen hjälpte mig till nytt rekord på milen.. woho!). Första raderna fångade min uppmärksamhet...

I don't have a lot but with me that's fine
Whatever I got, well I know it's mine
I don't go around with the local crowd
I don't dig what's in so I guess I'm out

...så nu sitter jag och lyssnar på Lulu och har 60- talseftermiddag. Har suttit på balkongen och solat i bikini (brände mig nästan) och äntligen (jag är lite efter) kommit in i Män som hatar kvinnor. Känns som att jag kommer sluka den på några dagar, vill bara läsa mer så fort jag stänger kvällen spenderas nog med näsan i boken. Nu ska jag steka lite bacon och ha det skönt. Imorgon bli det Örebro där nya löpskor ska inhandlas. Nu blir jag ännu snabbare!


Snygg är hon också den där Lulu...


Ledig lördag

Lördag! Min första lediga på två veckor, härligt. Fast jag sitter inne och pluggar när solen skiner utanför. Men snart ska jag i alla fall gå och fika på Guldkringlan med tjejerna. Litet avsked innan vi skiljs åt under påsken. Det är alltid lite konstigt att inte träffas varje dag som vi brukar. Vi har blivit som en andra familj åt varandra. Igår blev det vin, supergod middag och tv-kväll hos tjejerna. Samma sak varje kväll kanske, men jag klagar inte, se så jag myser... ett glas vin och sen är jag lycklig!

 

Soffläge

Seeeeeeg. Det är jag idag. Ska få bort min enorma tvätthög, sen ska jag dega hela dagen. Ska försöka få lite plugg gjort, och njuta lite av solen. Men annars blir det en himla lugn dag och kväll, med middag och film hos tjejerna. Skulle önska att jag kunde ligga som på bilden hela dagen. Och snart så kan jag det, för på tisdag sätter jag mig bakom ratten och kör hela vägen till Skåneland alldeles ensam... wish me luck! Det ska bli underbart. Zackie, syster, havet och sedan kommer mamma och pappa och påskharen. Imorgon ska jag börja packa!


Ny frisyr kanske?

Detta visste jag inte, att Veckorevyn har en superbra sida om man funderar på att byta frisyr eller hårfärg. http://kandisfrissan.veckorevyn.com/

Jag tycker jag blev bäst som Gwyneth, Lindsey, Jennifer eller Rihanna. Dags att klippa sig/färga kanske?


Vårkväll och grymt gympass

Det är så underbart! Jag sitter och i soffan med balkondörren öppen och solen håller på att gå ner. Himlen är lite vackert rosa och det känns som en kväll i maj. Detta kommer självklart inte hålla i sig, men man får njuta när det går. Jag är på riktigt bra humör, det spritter av energi i mig, men nu har jag inget kvar att göra med den. Passet på gymmet var grymt, hann med hela överkoppen på 45 minuter, och jag körde rätt tungt. Det blev (för att komma ihåg detta grymma pass för min egen skull i framtiden): Biceps med hantlar, bänkpress, flyes med hantlar, dips, chins, rodd och avslutade med mage och rygg på boll. Sen kände jag att blodsockret var alldeles för lågt, så det räckte utan att köra Core. Hade tur och fick med mig hembakat bröd på vägen, ibland är det underbart att Restauranghögskolan ligger här. Vägen till mitt hjärta går verkligen genom magen... kanske inte konstigt att jag föll för en kock. Dags att göra en kopp te, ringa syster och gosa ner mig i soffan. Glöm inte att stretcha efter styrketräning! (fast jag vet inte om jag gör det på bilden, armbågsleden ska vara i 90 grader, och det är den ju inte). Puss puss.


Idag kan allt hända

Idag har jag vaknat på rätt sida! Tänk vad en kväll med goda vänner kan göra för humöret. Jag till och med känner för att städa idag. Börjar lite smått nu, och när älsklingen kommer hem kommer det vara så fint här hemma! Jag har ställt undan vinterskor och tagit fram vårskor. Kanske betyder det otur, men som Lina och jag bestämde igår: blir det mer snö så stänger vi in oss och strejkar. Solen skiner lovande idag och jag har en föreläsning kl 14 (om fysisk aktivitet, något vi aldrig verkar få nog med föreläsningar om). Sen blir det gymmet och Core. Behöver hålla mig stark om jag ska klara av att massera så mycket som jag vill. Vilar benen idag och satsar på mer löpning om några dagar. På söndag ska jag och Lina till Örebro, först blir det möte med instruktörer, sedan fika och SHOPPING! Ibland är livet rätt bra i alla fall. Nu börjar min mage kurra, redan dags för lunch... vaknade av mig själv klockan 6 knäpp som jag är. Har tagit fram bacon... mums!  

Det finns så härliga löpvägar i hyttan, särskilt på våren


Party time

Nej, inte direkt. Men dinner time med tjejerna i alla fall.
Var ute på en löprunda i solen och fick med mig ett par leriga skor hem. Jäklar vad lera det var i skogen, sjönk ner i marken för varje steg jag tog. Sträckan blev 1 km längre än förra gången för att jag fick springa zick zack mellan de torra områdena. Men fick trots det mycket bättre tid på milen, 48 minuter! Ganska otroligt, så fort har jag aldrig sprungit milen så vitt jag vet. Kanske felmätning? Fast det kändes riktigt bra. Aja, nog tjatat om det. Ska ta mig bort till flickorna och ha en mysig kväll. Puss och kram! Ps. Är inte lika deppig längre, löpning botar allt! Ps2. Har blivit beroende av Photofunia.com


Sjuk av längtan

Min mamma brukar säga att man kan bli sjuk av längtan. Och jag tror henne. Jag har en klump i magen och känner mig likgiltig just nu, även fast det är sol och härligt vårväder. Ikväll blir det tjejmiddag med god mat, vin, Grey's Anatomy och Fråga Olle. Det ska bli jättemysigt, hoppas jag kan ta mig ur min lilla depp bra. Ska ta mig ut i solen och springa en sväng i alla fall. Kanske försvinner längtan lite... det är ju "bara" 3 veckor kvar idag. Jag ser framför mig scenen som kommer utspela sig på Arlanda. Vi springer mot varandra i slow motion och mina tårar sprutar. Har jag sett för mycket på film kanske? Antagligen kommer jag stå still och vänta och han kommer komma gåendes mot mig. Gråta vet jag inte om jag kommer göra. Bara bli väldigt glad i alla fall. Och det kommer vara värt väntan.