Dags att blunda

Tittar på Gordon Ramsey och mumsar på kvällssnacks i form av nötter. Snart ska jag stänga ögonen och krypa ner under täcket (eller i motsatt ordning). Längtar efter min egen kock så jag håller på å bli knäpp. Han är grisbonde den här veckan, det låter ju undebart mysigt! Imorgon hoppas jag på sol och härligt löpväder. Men först föreläsning om kost. Hoppas verkligen den är bra och humörhöjande. 

 


Kost & fys. aktivitet vs. Mat- & träningsglädje

Ny kurs idag, nämligen Kost & fysiskt aktivitet. Två ämnen vi redan läst väldigt mycket om, men nu ska vi få ännu mer. Jag trodde den här kursen skulle passa mig fint, eftersom jag älskar träning och är jätteintresserad av kost. Men efter idag har jag börjat fundera. Vi ska föra en aktivitetsdagbok under 3 dagar för att se vad vi har för kaloriutgift. Det är nog väldigt bra att kunna, men jag känner mig lite matt och trött på detta. Jag är klar med att räkna kalorier, jag har gjort det nog och jag har kommit till en punkt där jag bara vill träna, äta och må bra utan att tänka på intag och utgift. För mig tar det bort matglädjen när jag försöker räkna kalorier. Det har nog förändrats successivt sen jag träffade Edvin, han har påverkat mig väldigt mycket i inställning till mat. Jag har alltid älskat mat, men när jag elittränade såg jag det som energi och när jag sedan slutade så började nån slags hatkärlek. Kanske överdriver jag nu i efterhand, men min inställning har verkligen förändrats. Mat är verkligen kärlek nu och jag har lovat mig själv att aldrig nånsin börja banta. Kanske blir man snyggare på utsidan, men jag tror att det (i alla fall i mitt fall) skadar själen. Även träningsglädjen försvinner när jag vet att jag får "poäng" när jag rör på mig. Jag är kanske bara väldigt känslig, det är ju inte mig själv jag ska göra det på i framtiden, nu är det bara för inlärningens skull. MEN. Jag är trött. Framförallt på mig själv när tankar om att förändras kommer tillbaka. Jag vill vara som jag är nu och jag vill kunna njuta av mat och träning utan att hela tiden koppla det till kalorier och kolhydrater och fetter och blabla. Nja, jag ska nog inte bli kostrådgivare. Jag vill hellre jobba med att förändra destruktiva tankar hos människor, det tror jag löser mer än att ständigt tänka på vad man stoppar i sig. Jag vet att det inte är så enkelt, många behöver verkligen ändra matvanor, det förstår jag såklart! Men det handlar nog ofta om att FAKTISKT börja känna en kärlek till mat, istället för ett beroende. Det mesta sitter nog i själen och självkänslan. OCH i samhället. Jag kan fortsätta hela dagen på det här ämnet, det är något som verkligen engagerar mig. Men nu ska jag sluta och titta på tv istället. Puss och kram på alla varmhjärtade människor, ni är BRA SOM NI ÄR!

Mmm älskade löpning

Det blev inte ett enda löppass förra veckan, och det kändes himla tråkigt, så nu startade jag den nya veckan med milen. Underbart! Det var sol, men motvind halva passet och halt på sina ställen. Varje gång det blev torrt på marken blev jag överlycklig. Nu är det verkligen dags att prioritera löpningen om jag ska hålla formen till Göteborgsvarvet. Fick ingen bra tid idag, men det gör inte så mycket. Vill bara ta mig runt utan att det ska kännas som att jag ska dö. Nu har jag en kopp kaffe i framför mig och ska vidare till Lina som bjuder på lunch idag! Ha en bra måndag!


Back on track

Nu är jag på banan igen! Jag har bubblat i skolans jacuzzi, haft jympapass med hela 10 personer (rekord på söndagar då vi har rullande schema) och nu står maten och väntar i ugnen. Rostar morötter och kålrot i ugnen och ska käka dom med tonfiskröra med yoghurt, tabasco och chili. Man tager vad man haver liksom. Men gott blir det nog. Här i vardagsrummet skiner solen in genom fönstret och gör mig sugen på att gå ut igen. Men jag ska nog slappa lite till och ladda för en löprunda imorgon. Just nu Miami Ink på tv och älsklingen på msn. Kan det blir bättre?

Lika som bär?

Edvin påpekade precis att jag ser ut som Ingrid Michaelson i mina nya glasögon. Vet inte om det är en komplimang, men hon sjunger bättre än mig i alla fall. Hon har ju gjort våran låt.


Lika som bär?


Sommartid?

Varför är det vinter ute då?

Jag är så fruktansvärt trött, skulle kunna sova hela dagen. Men jag håller ändå på att baka en limpa med massa godsaker i, den står i ugnen just nu. Nu spelar sötnosen Miss Li på Nyhetsmorgon, hon har blivit ljushårig! Tror hon har samma band  med sig som när jag såg henne i Lysekil i somras, känner igen han med krulligt hår (i mitten).



Annars sysslar jag med att gå in på
www.photofunia.com och gör roliga bilder idag. Den här blev bäst. Kanske ska älsklingen komma hem snart, de börjar klättra på mig... nej, inte kul. Men snygg blev jag i alla fall.


Femtielva massager senare

Hej, nu är jag en urvriden disktrasa. Har jobbat i 10½ timmar, haft femtielva massager och knådat och knådat. Dagen gick konstigt nog ganska fort, trodde det skulle kännas som en evighet. Tur att Lina tar passet imorgon, jag hade inte orkat en dag till. Så imorgon ska jag lata mig hela förmiddagen, för på kvällen blir det jympa. Nu ska jag kolla på Robinson och njuta av deras olycka, haha. Nej, jag skojar bara, tycka synd om dem menar jag ju.


Jag vill dansa!!

Jag sitter och kollar på Let's Dance finalen. I höstas var jag på en Jive- klass med Annika Sjöö, så självklart håller jag på denna otroliga tjej. Dessutom är ju Magnus Samuelsson för härlig, vilken nallebjörn! Jag älskar dans och en av mina framtidsplaner är att gå en riktig danskurs. Det första jag skulle vilja lära mig är antingen bugg eller jive, det ser så himla kul ut! Nu börjar jag verkligen bli sugen, så första bästa tillfälle att gå en kurs ska jag ta. Min otroliga mormor är den mest dansanta i min släkt, hon dansar som om hon vore 17 och kan nog varenda dans som finns. Vi brukar ta oss en svängom när vi ses, och jag har lovat henne att jag också ska dansa seniordans när jag blir pensionär. Men varför vänta tills dess, jag vill börja nu! Jag ser kanske lite stel ut... men kan Magnus kan väl jag!?


Rostade rotfrukter

Dagen fortsätter i njutningens tecken. Var på Guldkringlan där jag tog en kaffe och chokladboll och satt och småpratade med tjejerna i nån timme. Mysigt värre. Kom hem, satte på The Smiths, hällde upp ett glas vin (det är ju trots allt fredag), skalade rotfrukter och stoppade in i ugnen. Hittade en superbra sida, Mossagården där jag snodde det här receptet. Rostade rotfrukter är något av det godaste jag vet, och ännu godare skulle det va med tsatziki till... har ingen gurka, men yoghurt och vitlök kanske funkar? Försöker undvika att tänka på att jag kommer få borsta bort en meter snö från bilen imorgon bitti. Nej, nu är det fredag! Trevlig kväll.



Rostade rotfrukter

(4-6 port)


2 palsternackor
1 liten rotselleri
0,5 kålrot
3 morötter
1 stor gul lök
1 hel vitlök
3 msk olivolja
1,5 tsk havssalt
1,5 tsk dragon

Skala alla rotfrukterna och löken. Skär dem i grova bitar. Dela vitlöken och skala klyftorna. Lägg alla grönsakerna i en stor ugnssäker form eller långpanna. ringa över olivolja, strö över salt och dragon. Vänd grönsakerna i olja och kryddan. Rosta grönsakerna i mitten av ugnen i 200° i 30-45 minuter. Känn efter med sticka att grönsakerna är mjuka. Servera med rosmarins- eller vitlöks-crème fraiche. Kan serveras som ensamrätt eller till stekt eller grillat kött och fågel.


Matfynd

Nu har jag vart å handlat, blev ICA hyttan idag, orkade inte ta bilen till stora ICA i snövädret. ICA hyttan är extra dyrt, men nu har jag nog hittat ett smart sätt att handla billigt även där. Det finns en fyndlåda med sådant med kort datum som säljs till halva priset. Ibland finns ingenting, men idag hittade jag lite grejer. En I love eco juice till exemple, med äpple & blåbär. Bra alternativ till de ständiga mellanmålen, när jag inte orkar göra smoothies längre. Rotfrukter köpte jag också, det är billigt och bra, och framförallt gott! Ikväll ska jag nog rosta dem i ugnen tillsammans med potatis och göra matlåda till imorgon. Nu ska jag snart gå och fika, dricka kaffe och kanske ta något smarrigt och chokladigt till.  
 

Allt är så bra det kan va, men var är våren?

Idag känner jag att det är en riktig njutardag på G. Jag har tränat varje dag den här veckan och jag börjar nästan känna att jag överdrivit lite. Har inte sprungit något dock, så jag tänkte att jag skulle ut idag. Ofta är det så när jag kommer igång och tränar mycket, då vill jag bara träna mer och mer för att det är så kul. Men nu måste jag nog lugna ner mig och få längta lite till nästa pass. Dessutom snöar det ute igen och blåser som om man bodde vid havet. Så jag slöar med gott samvete idag. Förmodligen det bästa som finns. 

Förmiddagen har tillbringats i skolan, har haft sista grejen på hälsopsykologi-kursen, så nästa vecka börjar ny kurs! Blir lite firande senare på fiket. Sen behöver jag handla! Ladda kylen med godsaker och göra matlåda till imorgon. Ja just det, ny lång dag på Loka imorgon.

Hämtade ut mina två par nya glasögon igår, är tooooknöjd! De är som gjorda för mig. Även tröjan är ny, den är också som gjord för mig (klarade inte av mitt köpstopp). Allting känns så himla bra just nu, förrutom vädret dock! Men man kan ju inte få allt.


Träning ska vara lycka

Nu har jag vart och tränat igen. Det blir mycket träning just nu, mest för att det inte finns så mycket annat att göra. Ibland när jag är inne i en träningsperiod får jag för mig att sätta upp mål och planera träningen lite bättre. För ibland blir det bara löpning en vecka, och sen bara gruppträning en annan och nu på sistone har det blivit mycket styrketräning. Men så fort jag börjar följa ett träningsschema så försvinner lusten. Jag kan vara jättepeppad i början, men sen tröttnar jag efter ett tag. Därför älskar jag att kunna välja varje dag vad jag har lust att träna, på så sätt blir träningen aldrig tråkig. Oftast gör det att jag tränar mer också, fast inte alltid så hårt. Jag kanske skulle kunna få bättre resultat av träningen om jag var mer målinriktad, men resultat är så flyktiga... jag måste ju hålla i de resultaten sen också och den pressen vill jag inte förknippa med min älskade träning. Träning ska vara lycka, annars får det va.

Guldskimrande kväll

Ännu en solig dag och jag är på toppenhumör! Igår blev det nog en blöt kväll för många, det var transatema på puben och det satsades på en helkväll. Inte för mig dock, eftersom mina försök till att festa är ganska skrattretande. Efter 3 glas vin och våffelkalas med tjejerna skulle alla vidare på förfest förrutom Théres. Hon skulle stanna hemma med hunden och kolla på Fråga Olle, och jag kände att jag var trött som vanligt den tiden på kvällen. Så jag stannade och hade det mysigt med min otroliga vän och Nicki en stund. Sen gick jag hem och somnade på kudden. Under våffelkalaset ringde syster med goda nyheter, och jag blev alldeles varm och lycklig. De ska för det första inte sälja sitt hus, och så hade hon fler nyheter som gör att vi kanske kan spendera sommaren i Skåne. Det kändes som att en sten föll från mitt bröst. Ingenting är klart och älsklingen måste ju också hitta ett jobb, men vi har ju bostad i alla fall och det underlättar enormt! Det skulle kunna bli bästa sommaren nånsin om jag får vara där nere med alla mina älsklingar. Bara tanken på detta ger mig massor av energi och kommer sätta guldkant på vardagen framöver. Det blir lite lättare att vänta fyra veckor till på att älskling kommer hem, och två veckor till på att få åka ner till syster över påsk. Kan inte begära mer än så. Suveräna Lina gick in totalt för temat igår medan jag gick in för det lite halvhjärtat, spelade i för sig ingen roll eftersom jag aldrig tog mig till puben. Men tycker att jag fick in hållningen i alla fall.
 


Sysslolöshet

Sitter och funderar på vad jag ska göra med denna dag. Inget plugg, inget jobb, inget att göra. Skulle ju vaknat upp i Stockholm idag egentligen. Men solen skiner och jag har en kopp kaffe, så jag är glad ändå. Men sen då? Ska jag sticka till gymmet innan lunch? Det lutar åt det tror jag. Borde vara ganska tomt där nu, får säkert hela det stoora (eller inte) gymmet för mig själv. Egentligen borde man väl ta sig en långpromenad i solskenet, men tills jag får min hund strejkar jag från promenader. Och springa strejkar jag med tills våren kommer, det får vara nog med att halka runt i skogen nu. Jag vill ha grusvägar där det går att ta ut steget. Om 2 veckor åker jag till Zackie i Skåne. Och så råkar ju syrran va där också, och hennes karl (eller vad kallar man det? man? nej de är ju inte gifta. Sambo kanske? Fast då kan det ju lika gärna vara en kompis. Kille? Pojkvän? Det låter så ungt, de har ju faktiskt villa, vovve och volvo). Jaja, anyway... jag längtar! Det är så vackert där nere.


Trött men glad soffpotatis

Det blev en riktigt bra dag till slut, trots ändrade planer. Nu ligger jag utslagen i soffan, ungefär som på bilden nedanför. Gordon Ramsey lagar mat på tv:n och jag har ätit en riktigt god pastarätt med massa godsaker. Provsmakat vinet har jag gjort också, väldigt gott måste jag säga. Fick till och med sällskap till maten, i form av älsklingen över msn.



Innan jag kom hem var jag först på Afro Power Dance, och sedan Core. Dansen gör mig glad, får mig att hitta nya rörelsemönster, bli mer rörlig och lär mig att skaka på rumpa och bröst! Core ger mig bättre hållning, gör att jag orkar massera mer och gör mig både starkare och smidigare. Det är konstigt hur trött man kan känna sig i kroppen innan ett träningspass, men när man väl kommit igång så försvinner tröttheten. Träning är som en drog ibland, jag hade kunnat träna ännu mer idag efter 2 timmar. Men eftersom jag försöker vara lagom i allt jag gör (lagom för mig är att träna så mycket jag har lust med) så gick jag hem och ordnade en myskväll för mig själv.

Imorgon är det våffeldagen och jag ska käka en massa våfflor med tjejerna! Och dricka mer vin, för imorgon är det väl lördag? Först ska jag göra något väldigt spännande som har med sommaren som kommer att göra... men mer om det imorgon. Nu ska jag snart bege mig till sängen. GOD NATT!


Inställd resa - men solen skiner ändå

Snön ligger där den ligger. Vägarna till Stockholm är snö- och isfyllda och besvärliga. Så jag bestämde mig tyvärr för att ställa in min resa. Jag är rätt besviken, hade köpt inflyttningspresent och laddat för att ha en mysig dag. Men får göra det bästa av situationen och njuta av att det i alla fall är sol, fast kallt! Ska luncha på vårt lilla café med Lina och Théres. Undra om det blir bakad potatis eller pastasallad idag? Kaffe blir det i alla fall, med hur mycket påtår man vill! Är fruktansvärt trött på maten jag har hemma, har ätit omelett på längden och tvären de senaste dagarna.

Ikväll får jag väl ägna mig åt att träna igen då. Finns det något annat att göra här? Kanske öppnar jag vinet jag köpte igår sen... jag kan väl ta helg även fast jag är kvar här. Fast sitta ensam hemma och dricka vin känns kanske lite deppigt. Kanske väntar till våffelpartyt hos Johanna imorgon. Verkar lite roligare va?

Suck och pust och stön

Och så snöar det igen...
Idag är jag så jäkla trött på allt. Speciellt på att inte ha något annat att ägna sig åt än att skriva ett jäkla arbete. Snart får jag i alla fall gå iväg och köra lite med de få stackare som dyker upp på jympan. Det blir tyvärr färre deltagare för varje gång, och det verkar vara lika på de andras pass. Jaja, jag får ju lite träning i alla fall. Fast träningsvärken från igår är ingen vidare motivationshöjare, fast jag vet ju att träningsvärken ofta försvinner efter ytterligare träning. Ska ta slut på mina sista krafter nu och sen bara vara ledig och sticka härifrån!

Snart helg va?

God morgon på er! Nu ska jag snart åka till Hällefors och köpa vin till min "helg". Eftersom jag jobbade i helgen och ska åka bort imorgon så tar jag helg. Det är skönt och ha lite ostrukturerade veckor ibland, så man slipper komma in i vardagsrutniner. Rutiner kan vara bra, jag gillar det med, men ibland behöver man bryta mönstret. Men idag är det fortfarande lite seriösa grejer kvar att göra, men imorgon ska jag släppa allt och bara vara ledig. SKÅL!


Aaaj?

Jag fick slita mig upp ur soffan, men upp kom jag. Kom till gymmet vid 4, skulle köra pass kl 5. Iskallt i både gym och hall var det, och så var vi 3 st som skulle köra passet. Så vi struntade i det och körde cirkelträning i gymmet istället. Blev nästan personlig träning, hela kroppen fick sig en match.. och jag som redan hade ont efter gårdagen. Nu känns det konstigt nog bättre, behövde väl få igång cirkulationen. Får väl se hur det känns imorgon... Nu väntar en lååång varm dusch, sen ska jag krypa ner i soffan och kolla klart på Slumdog Millionarie, förra årets bästa film. Har sett lite i början och den verkar jättebra. Imorgon blir det en ny vecka med nya skojigheter med lite partaj, lite träning, lite skola, lite jobb, precis som det ska vara.

Sliten kämpe

Ooooh, idag är det segt. Känner mig rätt sliten, men ändå på hyffsat bra humör. Tyvärr SNÖAR det ute, jäkla skit. Ska försöka pallra mig upp till gymmet och springa lite på löpbandet i alla fall. Annars består livet just nu av att skriva, skriva, skriva.. på tisdag kväll ska det vara klart, men målet är att vi ska bli klara imorgon. På tisdag åker jag nämligen och hälsar på Sötaste Emily i Stockholm. Jag ser fram emot att få se något annat en stund. Här är vi, något trötta, förra nyårsafton.



Börjar känna ett riktigt chokladsug... tyvärr är den mörka slut, så jag fick festa på en bit Guldnougat till kaffet. Förr undvek jag att äta sådana "onyttiga" saker när jag var själv och speciellt mitt på dagen. Men det slutade oftast bara med att jag åt mer av det onyttiga när jag tillät mig. Idag äter jag lite närsomhelst jag känner för det, och försöker att inte få dåligt samvete av det! Så länge man njuter av det lilla är det absolut inget fel. Jag tycker man ska njuta så mycket man bara kan! Så njut av denna söndag nu... Kramar!


Loka & Robinson!

Pustar ut i soffan efter en lång dag. Har jobbat på Loka idag och bara haft massagebehandlingar. Det är lite småjobbigt, men samtidigt väldigt kul. Det var bröllop på gång idag också, såg inte så mycket av det men hade en av bröllopsgästerna på massage. Men bröllopsparet sytes inte till. Det är riktigt fint därute, så jag förstår att man vill gifta sig där. Fast jag hade nog valt sommaren istället och sluppit snön som ligger kvar. Det är häftigt med massage, man känner verkligen att man påverkar sin gäst. Och när man får beröm efteråt är det värt att det är jobbigt.

Nu ska jag bänka mig framför ROBINSON med min mörka choklad. Jag följde det slaviskt när det gick på Svt, och nu har jag höga förväntningar! Kommer kolla varenda lördag framöver, om det lever upp till förväntingarna alltså. Men det tror jag, det verkar vara mycket hårdare den här gången.

Jag saknar dig älskling!

Var över till Lina och käkade kyckling, klyftpotatis, tsatziki, chokladbollar och tittade på Let's Dance. Nu är jag hemma igen och ska bara kolla Let's Dance resultat och sen är det god natt. Upp och jobba imorgon, hej å hå. Hittade denna vackra bild på Linas dator. Hade inte haft något emot att han satt bredvid mig i soffan just nu. Kom hem nån gång då! Tycker att Tyskland har lånat klart dig nu.


Företagare i framtiden?

God morgon! (eller morgon och morgon, jag gick upp för tre timmar sen)
Nu har jag bestämt mig tror jag. Till hösten har jag sökt en 30 poängs distanskurs på halvfart, nämligen Företag & Marknad. Det blir plugg i ett år till förmodligen, vilket är lika bra eftersom jag kommer bo kvar i hyttan. Och någon gång i framtiden vill jag verkligen starta något eget, och det är större chans att jag vågar om jag har kunskap om hur man gör. Små, små steg mot sina drömmar håller dem vid liv. Det är nog bra att det är halvfart också, så kan jag jobba samtidigt!

Nu ska jag snart ut och bidra till
tjejernas lag igen, vi ligger ju under! Ikväll ska jag på middag, härligt. Tyvärr måste det bli en tidig kväll eftersom jag ska upp och jobba. Men jag är rätt taggad för att jobba, har ju varit ledig rätt många dag nu (fast jag har ju ägnat mig åt självstudier, så det är inte så otroligt lyxigt ändå). Så här fint kan det bli när Lina dukar bordet... mys!


Ät & njut

Har suttit och skrivit skolarbete ett tag nu, om kost och hälsopsykologi. Det bästa jag hört om bantning var det allra sista jag alldeles nyss skrev... "...därför kan man bäst förstå uttrycket "att banta" som "försök att gå ner i vikt men att inte göra det och försök att äta mindre vilket ofta resulterar i att man äter mer". Är det inte otroligt sant? Jag har alltid lovat mig själv att aldrig "banta", endast att äta bra och att alltid röra på mig. Allt annat är egentligen trams. Så kom igen, ÄT & NJUT! Lova mig det nu. Nu ska jag lägga mig på spikmattan, för aj så ont man får i nacken av att sitta vid datorn för länge. Sen blir det middag! Inte den här under dock.



I believe I can fly

Idag har jag fått ny energi. Dels från solen och dels från en fin vän. Jag tror vi satt i solen och åt scones i över en timme. Det var precis vad jag behövde. Dock känner jag inte riktigt för yoga längre, känner mer för att mysa och pyssla här hemma. Kanske behöver man inte alltid göra det man inte känner för. Planering kan vara bra för att få saker gjort, men det måste finnas utrymme för spontanitet så man kan göra det man mår bäst av för stunden.

Om du har en dålig dag, tänk på att det kommer alltid nya, bättre dagar! Man klarar mer än vad man tror. Själv tvivlar jag ofta på min förmåga, men innest inne vet jag att jag klarar vad jag än bestämmer mig för att klara. Kanske till och med att flyga..?


My Nike+ Mini


Nystart

Igår var en mindre bra dag. Motivationen var ganska hög första delen av dagen, fick hela lägenheten städad och jag var laddad för kvällens träningspass. Men så blev det inte riktigt som planerat. Gick och la mig med halvdåligt humör, men ändå stärkt av att ha pratat med mina älskade. Idag är en ny dag, solen skiner, jag har gjort min första Nike+iPod runda på 7 km. Tyvärr var det jäkligt halt, men solen gav energi. Nu blir det skolarbete hela dagen, för att sedan ladda med Scones med min kära vän Lina och avsluta dagen med Yogapass! Yes, jag är motiverad denna vecka med. Ska bli riktigt skönt!

På lördag ska jag jobba hela dagen. Är lite kluven till det, eftersom det är riktigt jobbigt att massera från 8.30 till 19. Men jag vet att det ger mig väldigt mycket efteråt, lärdom och nöjdhet. Jag måste lära mig att kämpa ännu mer för att nå mina mål. Försöker tänka positivt och att jag ska möta varje människa individuellt och inte tänka att jag bara ska avverka massage efter massage. Tror att det ändå kommer bli riktigt kul. Framtiden känns spännande igen, igår sökte jag kurser till hösten ifall jag står utan jobb. Kostrådgivarkursen spar jag nog till våren, då det blir möjligt att läsa den på distans. Kurserna jag sökte till hösten är också på distans, det blev Medicinsk baskurs och Företagsekonomi. Har inte bestämt än vad jag helst vill. Men den som lever får se... Ha en bra solig dag och njut ordentligt!

Mat är dyrt

Hej hopp, nu är jag hemma i min alldeles egna lägenhet! (okej, det är Edvins också, men han är ju inte här). Solen skiner och det känns som att våren är påväg. Körde från ett regnigt Stockholm imorse, men fick sätta på mig solbrillorna efter ett tag. Härligt. Mitt första nummer av Runner's world låg i brevlådan och väntade på mig. Idag är det perfekt väder för att springa, men det blir inte av. Jympa och Core är det som väntar ikväll, så löpningen får vänta tills jag fått mitt Nike+ kit. Insåg att jag inte hade så mycke mat hemma, så jag åkte iväg och handlade. Hade skrivit en lista utifrån några recept jag tänkte prova, men jäklarns vad dyrt det blev. Nu har jag bestämt att det är utgifts- STOPP. Inte beställa någonting på internet, inte handla en massa dyr mat (det är ju så kul att testa recept, men nu får jag snart börja leva på ägg och burkmat igen som en riktig student). En räkning från H&M på 650 kr och hyran för 3 månader framåt låg också i brevlådan när jag kom hem. Det enda jag får handla från och med nu är frukostmat och frukt. Sen får jag faktiskt ta och tömma skafferiet innan jag handlar mer mat. Ikväll ska jag i alla fall lyxa till det och laga Kofte med frukt och nötter, resultatet kanske kommer upp senare om jag lyckas få det att se fint ut. Nu ska jag packa upp och boka tvättid!

Nej då, jag dricker aaaldrig kaffe

Jag hade förresten missfärgningar på tänderna. Tandläkaren frågade om jag dricker mycket kaffe. Njaeee... svarade jag. Höhö, och den gick hon ju på. Nu har jag beställt nya glasögon också, är toknöjd. Det blev två helt olika bågar. Ett par intelligenta och ett par nördiga. Nu ska jag på tonfisksmiddag... och kanske får jag lite kaffe på maten?



BUSTED!!!


Nytt jympapass

Sista dagen hos mamma och pappa. De jobbar och jag har besökt tandläkaren. Mindre kul att jag kommer få operera bort en visdomstand som växer snett, alltså genom att de typ skär upp tandköttet och sågar bort tanden och en del av käkbenet! Tror hon sa något i den stilen, låter inte alls kul!

Nu håller jag på och repar inför morgondagens nya jympapass. Tror att det blir riktigt bra, och musiken är härligt blandad och peppande. Här är låtlistan:

1. Arrow - Hot hot hot
2. The Proclaimers - I'm gonna be (500 miles)
3.  Kaiser Chiefs - Never miss a beat
4. Ladyhawke - Back of the van
5. Lily Allen - Smile
6. Shaggy feat. Rayvan - In the summertime
7. Bebe Neuwirth - All that Jazz
8. Timo Räsisänen - Sixteen
9. KT Tunstall - Suddenly I see
10. Dusty Springfield - Son of a preacher man
11. Ani Lorak - Shady Lady
12. Måns Zelmerlöw - Hope & Glory
13. Cookie's & Beans - What if

Plus några stretchlåtar. Det blev lite schlagertema på slutet. Ani Lorak tävlade för Ukraina förra året, ni vet hon som nästan hade samma klänning som Charlotte Perelli. Nu blir det en löprunda, och sedan ska jag till optiken och beställa nya glasögon!! Har hittat supersnygga, man får ju två par till priset av ett hos Blic Specsavors. Och de är alltid så himla trevliga där. Efter det ska jag till en kompis och käka middag, och imorgon bitti bär det av till hyttan igen. Ciao så länge! 


Grisar!!!

Fick mail från älsklingen som är på en gård i Tyskland just nu. De har massor med grisar, och jag har alltid haft en förkärlek till de söta djuren. Ville ha en minigris när jag var liten, men fick nöja mig med att samla på prydnadsgrisar. Visst, de är goda att äta också, men lika goda att titta på! Jag hoppas han snor med sig en hem, för titta så underbart söta de är... man smälter ju!


Nike+ & kaffekvarn

Idag har energin smugit sig tillbaka igen. Mamma och jag tog oss ut på en löprunda i villaområdet, och formen känns bra. Jag har beställt en Nike+ Sensor till min iPod och anmält mig till utmaningen Men vs. Women. Kunde inte låta bli att gå på reklamen... haha. Nu ska det springas minsann. Hoppas på att snön och slasket försvinner snart så det kan bli barmark. Tills dess bli det nog ändå löpbandet tror jag.

Mamma och jag fikade lite efter löpningen. Det är härligt när man är hemma, fikat är en viktig del av dagen! Snart kommer pappa hem och vill ha fika, så då kan det nog slinka ner nån kopp kaffe till. Har förresten fått en kaffekvarn av min söta mamma, så nu ska det hem och malas!


Kom hit lilla älskling!

Nu vill jag ha en HUND! Det suger i magen av längtan. Behöver någon att älska, ta hand om och fokusera på. Kom hit lilla vännen... matte väntar på dig. Spring då, skynda skynda! Kanske saknar jag bara min riktiga älskling. Men vi vill ju ha en liten miniälskling också. Gärna en sån här söt Berner sennen. Eller en Grosser schweizer sennen. Gullunge!


Latmask idag

Nu tog överskottsenergin slut. Tröttheten bara kom över mig. Jag tror att jag slappnar av när jag kommer hem. Här finns inget som direkt ska göras, mamma gör det mesta åt mig. Haha. Bara ligger i soffan och slappar, precis som det ska vara. Ibland är det helt okej att vara lat. Det finns någon sorts latfobi i samhället tycker jag det verkar som. Det är nästan lite fult att vara oproduktiv. Man ska helst göra så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt. Men vart leder det..? Jo, till stress och utbrändhet i värsta fall. Jag kände stressen hos folket runt oss direkt när jag lämnade av Lina i  Älvsjö igår. Såg i deras ögon att de var påväääääg nånstans, inte närvarande. Och tempot i kassan när jag och mamma var Willys senare. Ingen ICA- hyttan där inte. Nej, ibland måste man bara få göra saker sakta, ni har väl hört om nya Slow motion trenden? Så idag är jag en stolt latmask.

Hur spenderar ni er lördag?

Spikmatta

Nu är jag hemma hos mamma och pappa. Vi har grillat(!!!), druckit vin och ätit mörk choklad. Sen la jag mig på mammas spikmatta en stund, men kombinationen vin + spikmatta var ingen hit. Kände mig mest snurrig. Men annars är det väldigt skönt, ska göra ett nytt försök imorgon. Ska få låna hem mattan ett tag och testa om jag vill köpa en egen. Jag har lite ont i ryggen ibland, så det är lika bra att göra nånting nu innan det blir värre. Jag hoppas på att styrketräning, yoga + spikmatta kan vara lösningen. Tyvärr blir det väl motsatt effekt när jag masserar, men det gör jag ändå inte alltför ofta nu. Nu blir det Let's Dance och lite mer vin. Den här bilden hade dem på datorn här hemma, från förra gången jag var här. Gullhunden ligger bredvid mig, gud så jag saknar honom.


Snabb, stark och smidig

Hemma igen efter en riktig träningskväll. Min motivation är längst upp på toppen just nu, har redan kört 7 pass den här veckan... och jag har energi kvar! Jag vet att snart kommer väl motivationen spårlöst försvinna igen, så det är väl bäst att tvinga mig själv att vila imorgon. Men ibland vill man passa på när lusten finns, för det är en sån underbar känsla när man bara kan köra och köra. Jag gick upp till gymmet för att springa på löpbandet, men det var typiskt nog trasigt! Så det blev 45 minuters crosstrainer samt ett ganska tufft styrkepass med Johan. Att träna med en kille är riktigt motiverande och det blir mycket mer gjort! Jag har haft svårt för gymmet sen jag slutade med handboll, har tyckt att det är rätt tråkigt. Men nu börjar jag tycka att det är kul igen.

Yogan sedan då. Gick jag? Såklart jag gjorde! Och det var underbart och precis vad jag behövde. Jag fick sträcka ut alla ömma muskler och avslappnad blev jag verkligen. Kände inte samma prestationsbehov som jag gjorde förr när jag höll på med yoga, jag tror att jag lugnat ner mig när det gäller sånt. Eller tror, jag har verkligen det! Så torsdagar är från och med nu yogadagar! Imorgon åker jag hem. Längtar efter att få ta ett glas rödvin och äta god mat och massa choklad med mamma och pappa imorgon kväll efter veckans slit.

Johan berättade att han hade googlat mitt namn och hittat gamla handbollsbilder på mig. Titta här... där va man vältränad minsann!


Mål i sikte

Yes! Jag kommer nå mitt mål den här veckan, jag är nämligen fullt bestämd att gå på yoga ikväll. Kroppen känns riktigt fräsch, faktiskt fräschare än på länge. Jag tror jag kan börja öka på intensiteten på min träning, mängden är redan ganska hög... men brukar köra lugnt efter att jag kört hårt. Och ibland blir det bara lugna pass. Men med energin jag har just nu går det nog att ta i lite till. Så planen är att springa lite på löpbandet så jag är uppvärmd inför yogan. Det var så härligt i tisdags när jag kände att konditionen finns där. Nu gäller det bara att förbättra den inför halvmaran. Jag har börjat packa inför imorgon när jag åker hem till föräldrarna. Har grundat med träningskläder... räcker det? Är så dålig på att packa. Testade precis om jag har nån yogis kvar i mig.. nja, något stel är jag allt. Men med snygga träningskläder känner man sig i alla fall lite yogisk.


Resultatet

Det blev ingen enorm förändring. Det går inte att få så mycket ljusare när man varit dum och färgat håret svart. Men lite bruna slingor blev det och ganska mycket blev avklippt. Här är före och efter...


Dags för något nytt

Har precis fått i mig en kopp kaffe och ska snart springa iväg hela 500 meter till frisören. Känner för en förändring idag! Jag brukar se det som en start på något nytt när man ändrar frisyr eller hårfärg. För 1½ år sen gick jag från platinablond till mörkbrun, och det var precis efter att jag flyttat hemifrån för första gången, från Stockholm till Grythyttan. Det var den bästa hårförändringen nånsin, för sen träffade jag ju min pojkvän som föredrar brunetter, haha!

Framsteg i köket

Jag har en hemlig förebild. Jag skäms nog lite för det, för jag pratar inte så högt om det. Jag tittar och lyssnar på henne så fort jag får chansen, och tycker i hemlighet att hon är riktigt bra. Hon heter Racheal Ray och brukar synas på TV3 kl 7:55 och 11:30 varje vardag. Ja ni hör, jag vet exakt vilken tid till och med. Hon lagar mat i TV i alla fall, och idag provade jag faktiskt för första gången en rätt hon lagade för någon vecka sen. Kyckling med smak av citron, vitlök, persilja, parmesan (hon har ost i allt). Doppade kycklingen i mjöl, ägg och ströbröd och stekte filén en snabbis i pannan och stoppade sen in den i ugnen. Tillbehör blev pasta med tomatsås. Riktigt gott blev det också. Inte världens sensasion kanske, men jag tycker om att hon inspirerar mig, faktiskt helt omedvetet från min sida ibland. Jag har slutat slänga i mig "tråkmat" som går på 5 minuter (okej, ibland gör jag väl det då) och inte smakar nånting. Min pojk har väl i för sig mycket med det att göra, han lagar ju jämt så god mat så jag har väl fått nån slags allergi mot smaklös mat. Jag har väl börjat lära mig lite trick för att få "snabbmaten" lite godare också, eller det är säkert grundläggande saker, men jag är ganska grön i köket. Mamma har lagat mat till mig hela livet och bara några månader efter att jag flyttat hemifrån träffade jag min kock. Mitt intresse för mat börjar i alla fall bli större, vilket är jättekul! Har alltid älskat att äta maten, men inte att laga den. Jag hoppas att det ökar ännu mer framöver. Det är en härlig känsla när man lyckats kombinera näring, utseende och smak... något jag kommer ta med mig om jag läser till kostrådgivare, mat ska inte BARA vara nyttig! Den ska vara rolig, snygg att titta på och framförallt GOD!

Nja, jag är ingen kock... men har faktiskt gjort sushin jag håller i.


Restlessness

Ännu en rastlös dag. Har suttit inne och skrivit om ätbeteenden nu på eftermiddagen. Förrutom en sväng till ICA för att jag blev akut sugen på hallon, så har jag suttit i min soffa i flera timmar nu. Skapade mig en egen hallonglass genom att mixa hallon och avokado, och så en massa musli ovanpå eftersom jag är väldigt hungrig av mig och det blir en sen middag. Ska snart springa iväg på Step styrka så jag får bort rastlösheten. Funderar på om jag orkar dubbelpass idag, det är nämligen ett cirkelpass efteråt som jag velat gå på länge nu. Men det är så himla sent för mig eftersom jag inte är någon kvällsmänniska! Helst tränar jag nog tidig eftermiddag om jag får välja. Och så är det ju Popcirkus 19.30 som jag egentligen vill se. Men har jag energi kvar efter Step- passet så stannar jag nog kvar ändå. Min soffa börjar bli alldeles för nersutten. Imorgon ska jag klippa och färga mitt hår... så spännande! Har sett likadan ut alldeles för länge nu, behöver en makeover!

Mat är kärlek

Det syns inte ute och det känns inte i luften. Men jag känner det i min kropp. Våren är påväg! Det yr fortfarande snö i luften och några minusgrader är det nog. Men jag är så pigg! Jag har känt mig som en zombie halva vintern, har varit extremt mycket tröttare än vanligt. Har inte känt igen mig själv. Men nu börjar jag känna skillnad. Jag har varit vaken sen 6 imorse och både kropp och knopp hänger fortfarande med. Det spritter i mig, träningslusten är större än vanligt och det ska till och med bli roligt att sätta mig och läsa hälsopsykologi nu. Det senare beror väl i för sig på att det är ett väldigt roligt ämne. Min grupp skriver kost och matbeteende, så nu ska jag sätta mig och läsa igenom en modell/teori angående detta. Till exempel är uppväxten (exponering av viss mat, den sociala inlärningen om mat, vilka associationer man får), kognition (tankar kring mat) och oro kring vikten några faktorer som skapar en individs matbeteende. Det är väldigt intressant, då jag verkligen vill veta hur man skapar ett "normalt" beteende, hur man förändrar ett "onormalt" och vad som egentligen räknas som vad. Framförallt är det här viktigt för mig om jag nångång i framtiden skaffar barn. Jag vill verkligen ge dem bästa möjliga förutsättningar för att skaffa sig en bra och hälsosam relation till mat. Det kan nog vara farligt att hela tiden påpeka för sina barn att det är viktigt att äta nyttigt, och att viss mat är dålig. Mat ska inte vara förknippat med skuld eller något negativt. MAT ÄR KÄRLEK! Och det tänker jag påpeka varje dag. Så länge man gör hemlagad och varierad mat är det nog inte några problem att få i barnen det dem behöver. Sen är ju skolmaten en annan femma... men den har förhoppningsvis blivit bättre den dagen jag får barn.

Kom just att tänka på att mitt liv kommer kretsa kring kost ett bra tag framöver. I för sig gör det alltid det när älsklingen är hemma, min egen personliga mästerkock. Men jag skriver ju som sagt ett arbete om kost nu, och nästa kurs vi ska läsa heter Kost & fysisk aktivitet. Sen är det dags för slutspurten, nämligen B-uppsatsen, då jag också tänkte skriva om kost. Förmodligen ska jag efter det läsa till Kostrådgivare, så då blir det ännu mer! Det här kommer ju bli superskoj! Nedan en mumsig förrätt ´älsklingen gjorde efter en vända i skogen... och vin! Åh gud så gott med vin! I helgen ska jag ta mig några glas med mamma och pappa. Åh, nu längtar jag hem.


Jag vill bli en yogi

Nu tittade jag igenom jympapasset igen på datorn, och nu hade jag vant mig vid att se mig själv och kunde titta på vad jag faktiskt gjorde istället. Kändes mycket bättre idag, tror faktiskt att jag tar och skickar in det som det är. Nu någon helt annat... på torsdagar är det Poweryoga här i vår lilla träningshall, och jag har tänkt gå i flera veckor nu. Men så har det inte blivit. Men jag längtar verkligen efter att få yoga igen. Jag gjorde det regelbundet i ungefär ett år, men sen slutade jag bara. Nu har min rygg börjat klaga på sistone, så yogan skulle nog vara bra för mig. Dessutom saknar jag den lugna känslan man får efter ett yogapass. Så mitt mål den här veckan är att ta mig till yogan på torsdag. Resten av träningen den här veckan får bli lite som jag känner för. Idag har jag kört rätt hårt, skönt att få ta ut sig ibland när man har lust. Det viktigaste med träning är att det ska vara kul, och inte kännas som tvång! I somras sprang jag tjejmilen med mamma, det var riktigt kul. Så här snygg och blöt var jag innan loppet...


Rastlös!

Känner mig extremt rastlös just nu. Har eftermiddagen helt fri och känner inte för att sätta mig och plugga. Är färdig inför morgondagens seminarium, så jag känner mig nöjd. Ska slänga i mig en smoothie och ta en sväng på löpbandet innan dansen. Har kommit av mig med löpningen på sistone. Jag ska springa Göteborgsvarvet så jag får ta mig i kragen och börja springa igen. Vädret ute är inte så lockande, men hoppas ju på att våren ska komma snart. För helst springer jag utomhus. Kom på att jag inte har några bär kvar, men fick den briljanta idén att man kan ha avokado och frukt i smoothien. Hur detta kommer smaka återstår att se... men antagligen gott! Ska gå förbi frisören innan träningen och boka en tid. Det är dags att förnya sig lite!
 

Omelett med zucchini m.m

Var tvungen att ta en bild på snabbt ihopslängda lunch, för den blev så fin och färgglad. Det är zucchini, cocktailtomater, paprika, lök i den och ett berg av ruccola, avokado och groddar ovanpå. Nu ska jag njuta av en kopp kaffe. Ikväll ska jag skaka rumpan på ett Afro Power Dance pass.


KBT- föreläsning

Nyss hemkommen från förmiddagens föreläsning om KBT och stresshantering. Fick med mig en uppgift hem jag tänkte dela med mig av. KBT- terapi handlar mycket om att förändra tankar och beteenden. Nu ska jag försöka göra detta genom uppgiften. Det är ett så kallat PNT- schema (Protokoll för negavtiva tankar).

Först och främst väljer jag en situation där jag skulle vilja tänka och bete mig annorlunda. Jag vill till exempel förändra hur jag tänker när det gäller framtida arbete och min rädsla att inte få något. Tankarna uppstår i situationer där man kanske pratar arbete eller när det är dags att leta sommarjobb och så vidare. Min automatiska tanke i dessa situationer är att jag kanske inte kommer få något jobb, att ingen kommer vilja ha mig. Trovärdigheten i denna tanke skattar jag till 50% (alltså att jag till 50% tror att detta kommer hända). Denna tanke ger mig känslan rädsla och oro, känslan skattar jag till 75%. Jag är mer rädd för att det ska hända, än vad jag tror att det kommer hända. Detta resulterat i att mitt beteende blir lite nervöst i arbetsrelaterade situationer, till exempel vet jag inte hur jag skulle hantera en arbetsintervju. Och jag "ger upp" innan jag vet om jag ens fått ett jobb eller inte. "Jag behöver inte söka, för jag kommer ändå inte få det". Nu gäller det att hitta en alternativ tanke att byta ut den automatiska tanken emot. Jag vill istället tänka "jag kommer förmodligen att få ett jobb, och får jag inte det fortsätter jag leta eller plugga tills jag får göra det jag vill". Den alternativa känslan skulle då kunna bli glädje och förväntan istället. Det är ju faktiskt lite spännande att inte veta vad som väntar i framtiden, och det finns oändliga möjligheter för mig. Mitt alternativa beteende skulle då kunna bli att jag tar det lugnare, vågar söka de jobb jag verkligen vill ha och jag kommer säkert att också vara mer närvarande nu om jag slutar oroa mig för hur det ska bli sen.

Så kan det gå!! Bara genom att skriva det där känns det som att jag fick lite insikt. Nu vet jag vilken tanke jag ska välja nästa gång jag börjar fundera över framtida arbete och liknande. Vilket kommer att resultera i glädje och förväntan inför framtiden. Vilken supermetod! Detta är något jag skulle vilja läsa vidare inom, men utbildning i KBT är inte direkt gratis.

Tänk när man får sätta på sig bikinin igen

Inte ett spår av vår än så länge. Jag bara längtar så otroligt mycket efter att få dra på mig bikinin, lägga mig på balkongen och stekas. Efter ljusare dagar, svala nätter och den extra energin man får när man slipper dra på sig lager på lager med kläder, och fundera på vilka skor man ska ha för att slippa bli blöt om fötterna för en gångs skull. Jag längtar efter stunder som denna, från Smögen i somras... att sitta på en klippa i solen och titta ut över havet. Det vore något just nu.


Det är inte så roligt...

...att se sig själv på film. Ush, jag får nästan hjärtklappning. Och att höra sig egen röst, det är ju nästan ännu värre. Mm... jag filmade alltså mitt jympapass idag, men gissar på att jag får göra det en gång till då deltagarna inte syndes speciellt mycket. Dessutom fick jag hjärnsläpp i en låt där det aldrig har hänt förrut. Deltagarna var ganska få och det blev inte så mycket energi i salen kände jag. Min röst är lät rätt entonig, jag måste nog öva upp lite olika tonlägen. Kanske skulle ta och gå till en sångpedagog? Ehm.. eller inte. Men jag tror ändå jag blir bättre och bättre hela tiden... det är ändå något jag aldrig någonsin trodde jag skulle göra i mitt liv, att stå framför en grupp och leda dem. Rom byggdes inte på en dag... eller vad är det man säger?

Nu pratade jag precis en kortis med älsklingen på msn, han skulle upp kvart över 5 imorgon och slakta kalvar. Stackars små djur. Nej jag skoja, så kan man inte säga när man är köttätare. Hann i alla fall visa honom hunden jag vill ha, och han hade redan sett den. Tror nog jag kan övertala honom. Hoppas bara dem finns kvar när han kommer hem. Den här bilden tog han förra påsken, nere hos syster i underbara Skåne. Tycker min blick säger vad jag känner för honom. Ååh... kom hem nu nångång då! 7 veckor kvar....


Jag hjärtar skogen

Jag växte upp i en Stockholmsförort med ganska tråkig miljö. Skogen var något som man tvingades vistas i med skolan ett antal friluftsdagar per år. Alltså inget ställe jag frivilligt vistades på. Men sedan jag flyttat till Grythyttan (som ju ligger mitt i skogen) har jag börjat njuta av det naturen har att erbjuda. Skogen här är vacker och alltid lika lugnande.


Ser en hund i framtiden...

God morgon!

Sitter och dricker kaffe här i soffan. Jag älskar mitt kaffe, just nu är det Zoegas Hazienda jag har hemma. Ett ekologiskt mörkrostat, riktigt gott! Snart bär det iväg för att skriva uppsats i ämnet hälsopyskolgi med fokus på antingen kost eller fysisk akitivitet, vet inte vilket vi i gruppen bestämde oss för. Det är i alla fall ett intressant ämne, så jag hoppas att det inte bli alltför jobbigt.

Jag och min sambo är väldigt sugna på hund. Vi var hundvakt åt systers hund i en månad och det var så himla mysigt! Jag håller på och lusläser boken vi fick av mamma där det står allt man behöver veta när man skaffar hund. Jag har aldrig haft någon förut, så det är mycket att lära sig. Min pojke är bortrest till slutet av april, så vi får fundera mer då. Det skulle passa bra att skaffa i maj, då har jag bara B-uppsats kvar av min utbildning så jag kommer vara hemma väldigt mycket. För mig är det väldigt bra att ha hund, att vara tvungen att låta någon annans behov gå först är nyttigt för mig. Just nu har jag bara mig själv att tänka på, så man blir ganska självcentrerad. Dessutom blir jag lugnare av hundar, jag imponeras av deras förmåga att anpassa sig och att vara nöjda med sina ganska enformiga liv. Tror en hund kan lära en människa mycket. Och ett till stort plus är att jag kommer ut i skogen, som jag faktiskt älskar. Just nu har jag inte varit ute på ett tag, då jag kört mer grupp- och gymträning sen älsklingen åkte iväg. Idag blir det förresten gym och inspelning av mitt jympapass. Gymmet kommer nog att bestå av en del löpning på bandet, då jag ska försöka mig på Göteborgsvarvet den 16 maj. Armar, axlar, mage, rygg ska nog få sig en omgång också. Jag känner bara litegrann i ryggen sen gårdagens Core, men det bästa sättet är nog att träna bort det. Ska försöka köra hårt i tre dagar nu, sen åker jag hem till Stockholm och då blir det nog mindre träning. I för sig är min mamma världens hurtigare 50-åring, så vi kanske drar ut på någon löprunda eller två. Ska packa ner träningskläder i alla fall. Hela 5 dagar ska jag vara borta. Har jag tur kommer även min skåning till syster hem med hunden. Då blir det hundpromenader så det står härliga till!
Ha en bra vecka. Det ska jag ha!


Jag med syrrans hund

Nytt pass!

Snön vräker ner utanför fönstret. Har suttit och finslipat nya jympapasset nu ett tag. Tror det blir toppen, mina egna pass känns som mina små bebisar. Imorgon ska jag filma det gamla och skicka in för att få licens. Superkul! Nu ska jag ut i friska (snöiga) luften och ta mig bort till träningshallen. Core står som sagt på schemat. Önskar mig lite träningsvärk i magen till imorgon. Sen ska jag hem och göra supermiddag och kolla in Beckfilmen som går på 4:an ikväll. Jag är en föredetta Beck fantast som har lyckats missa alla nya filmer. Känner mig sådär fantastiskt positiv idag, sådär som man bara känner sig kanske en gång i veckan. Allt är toppen, fast ingenting egentligen hänt. Vårkänslor kanske? Vad vet jag...

Min gröna matkorg

Idag har jag jobbat i hela två timmar. Hårt liv jag lever. Tyvärr fick jag inte hålla i jympapasset som planerat, då ingen ville komma. Så ikväll blir det att gå på Core istället. Har lite svårt att sitta still just nu. Jag har degat hela helgen nu känns det som, dags att röra på benen igen. Men det är himla skönt, för jag unnar verkligen mig själv att vila nu. Ibland sitter man still en hel dag, ibland är man igång jämt. Så är det, och det är ju helt okej!

Efter jobbet åkte jag och handlade mat för veckan. Hade skrivit inköpslista och allt, duktigt av mig tycker jag. Fyllde korgen med mest grönsaker och frukt. Zucchini, avokdo, aubergine, paprika, groddar, ruccola, krossade tomater, vitlök, kravbananer, clementiner, äpplen och så vidare och så vidare... kassörskan bläddrade och bläddrade i prislistan för att hitta pris på alla "konstiga" saker. Känner mig alltid lite uttittad när jag handlar mat, för min korg skiljer sig alltid från andras korgar. Det är inte så att jag är ett superfreak med maten, jag älskar mat och jag äter allt (det måste man när pojkvännen är kock). Jag älskar mörk choklad, det kan jag äta lite varje dag. Men jag älskar också grönsaker och att äta nyttigt (Man kan ju äta så mycket mer!!) Färsk ingefära, chili och vitlök är nog det bästa som finns att smaksätta maten med, och frisk håller man sig också (inbillar jag mig). Men jag tycker absolut att man ska äta vad man vill! Mat är och ska vara kärlek! Det är något jag verkligen lärt mig sen jag träffade min stora kärlek! Han är just nu i Tyskland så jag får själv stå för matlagningen, därför blir det extra nyttigt just nu. Så nu ska jag ta mig ett gott mellanmål och bege lite senare iväg och träna. Puss och kram