Från forskare till sjuksköterska

Det kändes som att jag gick en sjuksköterskeutbildning på föreläsningen idag. Hjärtat hit, blodtryck dit. Artärer hit och vener dit. Och så vidare. Imorgon ska vi testa våra hjärtan på motionscyklarna som finns på campus Örebro. Tydligen var det lättare att vi tog oss dit än att cyklarna kom hit. Konstigt. Glad nyhet; jag fick VG på hemtentan som vi gjorde i första delkursen. Jag tror att vi bara var tre som fick det, så det känns riktigt bra nu. Kanske är det inte så läskigt med universitetet ändå.


Mycket bra dag

Utmattad ligger jag nu i sängen och känner mig nöjd. Tenta: check. Boxning: check (vi var fyra personer så det blev personlig träning nästan, snart kan jag slå ner vemsomhelst). Dans: check (idag fick vi prova breakdance, hahahaha, jag såg ut som en klumpig, sprattlande fisk på golvet). God middag, vin och choklad: check (lite måste man ju få fira tentan, och här finns inte så många alternativ). Nu: sova! Ny kurs, ny stress imorgon. Men äsch, jag klarar allt.


Fullärd, fullproppad, fullständigt lysande

Nedräkning inför tentan: 12 timmar kvar. Jag pluggvägrar nu, för jag får inte in mer i min begränsade hjärna. Jag och Therés satt på kringlan och försökte diskutera igenom alltihopa, och vi kom fram till att vi är fullproppade med kunskap. Lika bra att bli forskare nu. Vi har lovat att vi ska skaffa ett fadderbarn tillsammans om vi klarar tentan imorgon. Gulligt av oss va?

Pratar med en kock på msn. Han har beställt böcker om öl, vin & sprit. Själv har jag beställt en på engelska om träning på 700 sidor. De läser om sprit och kulinarisk mat. Vi läser om träning och hälsokost. Tihi.  

Förresten. Om man lyssnar på ljudbok och råkar somna och drömmer om det som händer i boken så blir handlingen helt annorlunda. Man känner sig helt snurrig när man vaknar.

Jag har ingenting intressant att skriva idag. Snart tar nya kursen fart och mycket kommer hända varje dag. Ska till Örebro på torsdag och göra cirkulationstest (på hjärtat tror jag) på motionscyklar. Kanske även åker dit på fredag och går ut och firar tentan med tjejerna. Sen kommer mamsen på lördag!


Maffiamaria

Vintertid är kommen.

Tur det, för den där extra timmen sitter bra såhär inför tentan. Jag sitter och lyssnar på Nationalteatern, längtar efter mamma och planerar vad vi ska hitta på nästa helg. Igår var det maffiatema på puben, Elin (min stylist) gjorde mig riktigt snygg. Men jag var trött och pigg, glad och ledsen, allt samtidigt. Sådär som vi med våra gener kan vara ibland.

Jag vet vad jag vill ha i julklapp förresten, en morgonrock i frotté. Som en äkta spa:are.

image6

Min idol

Jag har en idol. Hon är den klokaste, sötaste, smartaste, bästa och vackraste tjej man kan hitta. Och hon är släkt med mig (det är inte jag, tihi). Hon heter Maya och är min storasyster. Jag har väl alltid sett upp till henne, men ofta med en viss irritation. Jobbiga, jobbiga tonårssyster. Nu är hon inte tonåring längre och vi bor inte längre i samma hus (inte ens samma stad, knappt samma land) och snor inte längre varandras kläder (bara ibland). Nu är irritationen borta. Nu ser jag bara upp till henne med beundran och kärlek.

image5

Så. Det var min kärleksförklaring till min syster. Nu ska jag återgå till forskningsmetodiken minsann.

Hemmaspa är inte illa

En dags pluggande avslutas bäst med en härlig massage, följt av en lååång dusch (vattnet är ju gratis, bäst att passa på!). Sen en titt på Idol med tjejerna. Hur tusan kunde Evelina åka ut? Westlife- Mattias är faktiskt tråkig. Ut med honom. Nej, nu måste jag sova. Upp och röra på mig innan pluggandet sätter igång igen. God natt.

Hurtbullar i hyttan

God morgon!
Idag är jag en hurtbulle och gick upp med min sambo till gymmet vid 7. Kolsvart ute och frost, och hela hyttan sov. Studenter är inte så morgonpigga av sig. Men det är vi! Nu sitter vi i datasalen och skriver ut lite exempel på tentor som lagts upp. Nu bär det av hemmåt för att plugga hjärnorna av oss. Min första tenta någonsin på tisdag, klarar jag den ska jag åka cykla hit min cykel nästa gång jag är hemma. Haha. Igår bakade vi pizza, mums! Imorgon är det återigen tema på puben, då blir det maffia! Ingen aning om vad jag ska ha på mig, men ända sen jag var liten och lekte i utklädningslådan har det nog varit lite min grej.

Snyggingen själv

image4

Boxande dansare

Tisdagskvällarna spenderas oftast i idrottshallen för 75 minuters cardiobox och en timmes street dance. Jag börjar få in boxningstekniken lite bättre, och det skulle va kul att få upp säcken här hemma så jag kan öva flera gånger i veckan. Men vi är lite osäkra på om krokarna i taket håller. Koreografin börjar också sitta lite bättre på dansen, även om jag säkert ser helt ograciös ut. Nu har jag proppat i mig lax och ska slänga mig sängen. Imorgon funderar jag på att komma igång med yoga igen, det är dags nu! Vi tänkte bege oss till Hällefors också, där det ryktas om att en loppis ska finnas. Har vi tur hittar vi nått att sätta på oss till kvällens 80- talsfest. Hittills ska jag se ut såhär: svarta cykelskor, gråa benvärmare, blåa leopardleggings, blåa korta & tajta adidasshorts, rosa plasthalsband, våfflat hår och rosa hårband. Måste hitta en färgglad t-shirt så blir det komplett. Bild kanske kommer om ni har tur.

Harmoni

Ibland vill man bara krypa ner under täcket och gömma sig för resten av världen. Och det är precis vad jag har gjort idag. Mellan klockan 11 och 17 låg jag med hörlurar i öronen och näsan i boken och läste om vetenskapsteori. När jag inte fick in mer huvudet bytte jag från musik till ljudbok och slöt ögonen en stund. Jag ville inte prata med någon. Och vet ni vad? Det var helt okej. Förrut fick jag ångest över osociala dagar som denna, men inte idag. Visst, jag hade Catrine att prata med då och då när vi möttes i köket, och så har jag varit på gympa och träffat Malin i klassen, och så har även Therés kommit hem nu. Men helst vill jag bara vara för mig själv idag. Nu ska jag bara äta middag och krypa ner i sängen igen och sova. För jag tycker ju faktiskt bäst om att somna tidigt och vakna tidigt. Då är jag som mest harmonisk.


Kärlek som gör ont

Fyra smidiga timmar efter jag satt mig på bussen i fredags morse var jag framme och satte mig i mammas bil. God mat, vin, choklad, mys i soffan och lite hemlighetsmakeri senare var Idol slut och det knackade på dörren. Vi hörde en hund, och jajamän det var Maya, Ted och Zackie! Jag var den enda som visste att de skulle komma, så mamma och pappa blev lite överraskade. Idag när de hade åkt blev jag riktigt ledsen och känslosam och tårarna trängde fram. Älskade, älskade syster. Kärleken till någon man står nära är ibland så stark att det gör ont.

Väl hemma i Grythyttan börjar lugnet sänka sig över mig igen. Annars var det en väldigt stressig dag idag, kändes som att jag flängde runt i hela Haninge. Fy tusan vad jag älskar det här stället, helt otroligt hur snabbt det har blivit mitt hem. Ibland gör det mig så glad att jag vill gråta. Jag hoppas att jag kan trivas såhär bra föralltid.

image3

Brunisen Paulina och gullungen Cattis på stamfiket i Haninge C. Två besök av mig på en dag, måste vart deras turdag!

Effektiv dag trots sömnbrist

God kväll! Jag vaknade klockan 8 imorse för att inse att jag skulle vara på föreläsning kl 9. Tur då att det är gångavstånd. In i duschen efter att jag slängt i mig frukosten som gav mig magknip de närmaste två timmarna (alltså till jag kom hem igen, kunde äta gröt i lugn och ro, lägga mig i sängen med värmedyna på magen och titta på en film). Man kunde ju tro att jag skulle stannat där resten av dagen sen, men jag har vart supereffektiv och nästan skrivit klart mitt PM. Nu sitter jag och gör ungefär sjuttioelva saker samtidigt (äter, skriver ut artiklar, finslipar mitt PM, tittar på tv, bloggar, lyssnar på musik och betalar räkningar). Tur att man är tjej så man klarar det. Imorgon ska jag försöka ge mig iväg till gymmet eller ut i löpspåret innan jag sätter mig på bussen 8.35, läser vetenskapsteori i 4 timmar, tills jag är framme i... STOCKHOLM!

Mysig måndagskväll efter stressig dag

Jag orkar egentligen inte skriva om skolan idag, den tänker jag alldeles för mycket på i alla fall. Kan bara nämna att vi haft statistik- föreläsning med en söt gubbe och att Adlibris skickade mina böcker idag, enligt ett mail, så jag hoppas på att få dem imorgon. Jag har försökt börja med mitt PM, men känner mig mest förvirrad. Gick till Therés för lite peptalk, och sen kändes det bättre. Vi klarar ju så mycket mer än vi tror.

Just nu myser jag med tända ljus och filtar i mitt rum. Vi har tittat på Nyberg & Törnblom, och precis när det börjar kännas som måndagsrutin säger de att det är sista programmet! Nu ska jag försöka slita mig från datorn och plugga lite till innan jag kryper ner under täcket. Nya tag imorgon.

Titta, jag bygger en eldstad!

image2

Deppet blev lugnet

Ush vilken grå och seg dag. Hällde i mig kaffe imorse för att vakna till liv, men det hjälpte inte särskilt mycket. Försökte plugga, men la mig mest i sängen och deppade hela tiden. Vid 3 drog jag och Therés tillslut ut i regnet tillsammans med hotell- Malin från Ludvika. En timme gick hur fort som helst ute i skogen. Efter det var jag hade jag vaknat till liv, så vi hoppade in i bilen och åkte till Hällefors för att handla till söndagsbaket. På Konsum finns verkligen ett stort utbud, mycket frön och korn och sånt från hela världen, det gillar jag! Jag köpte grötris för 13,90 eller nått sånt och åt mig nyss proppmätt på gröt, äpple, banan och kanel. Trodde jag skulle få i mig lite kyckling efteråt, men gröten mättade tillräckligt.

Snart blir det brödbakning som sedan avnjuts bäst med en kopp te framför en film. Deppigheten är nog bortblåst nu, för nu känner jag mig bara lugn. Kanske för att jag bokat min plats på bussen hem på fredag! Så vi ses då.

Myror i brallan

Lördagen har varit bra. Jag har lagat min favvo-omelett med banan och curry till lunch, och en tonfisksallad med ungsvarm tomat och paprika med solrosfrön till middag. Jag tror jag ska bli nästa Fredrik Paulún, eller vad han heter... ni vet han GI-experten. Trodde aldrig jag skulle gilla att laga mat såhär mycket. Men det är riktigt kul och man kan ju vara hur kreativ som helst. Jag och Therés hittade nya löpspår i skogen, så nu slipper vi bli skjutna av älgjägarna. Trots en skön dag som avslutades, återigen med Therés, framför min TV, så känner jag mig väldigt rastlös just nu. Så jag tror jag tar och åker hem på fredag. Grythyttan är lite öde ibland, även om jag älskar det här stället. Och alla har ju åkt hem den här helgen utom vi två tappra själar, så vi har inte så många andra att umgås med. Nu ska jag sova gott och drömma om lycka... även om jag redan har den (till och från tror jag till och med på det).

80- talsfest

Igår fantiserade jag om vad jag ska ta på mig på Halloween. Är av någon anledning sugen på att klä ut mig. Och det är förmodligen Halloweenfest på puben. Och så hittade vi en massa roliga dräkter i Hällefors igår. Kanske blir det en peruk som lyser i mörkret! Men det är ju ett tag kvar, men så fick jag precis ett mail om att det är 80- talsfest på puben nästa onsdag! Det är precis sånt man behöver höra när man just läst en forskningsrapport på engelska och storstädat hela huset!

Vi håller på att göra om vårt lilla förvaringsrum till ett massagerum! Therés har tagit hit sin massagebänk och den måste ju få ett alldeles eget rum såklart! Förvaringsrummet har nu flyttat till den gemensamma garderoben. Dessutom har vi ju ett soprum på övervåningen. Så brist på utrymme har vi knappast. Slängde skräp gjorde vi igår också, så nu känner jag mig lite miljövänligare!

One night in Hyttan

Jag byter blogg. Den här är så mycket finare. Och så tänkte jag börja skriva oftare! Men jag finner ju aldrig någon tid eller inspiration till att skriva. Idag kan jag i alla fall berätta om en fredagskväll i Grythyttan. Jag åt sjukt god mat (jag blir så stolt över mig själv varje gång, precis som när jag tvättar kläder... haha!), det blev crepes (på Elins kvarlämnade pannkakor) med kyckling och grönsaker och supermycket kryddor. Tillsammans med Therés åt jag framför tv:n och Idol, med ett supergott rödvin med smak av bland annat kaffe! Vi satt framför tv:n till klockan blev tolv och vi trötta som tusan ändå begav oss till puben. Hyffsat mycket folk, en superfull granne och ett och annat välbekant ansikte. Efter en timme, som vi mest spenderade på dansgolvet, gav vi upp och tog en omväg för att få en nattpromenad hem. Nu väntar min vetenskapliga artikel på att jag ska läsa den, så då vet ni hur min lördag kommer se ut!

image1

Jag köpte nya växter till fönstret igår, då mina andra vissnat (är det ett tecken på att man kommer bli en väldigt dålig mamma?). Men visst blev det fint? Speciellt med de nya ljusstakarna mamma köpte! Ljusen längst till höger står på en chifferplatta som jag själv plockade från den stora chifferhögen inne i skogen.