Nothing can stand in my way

"It’s my contention that the mere presence of passion within you is all you need to fulfill your dreams. Remember that God is in no need of excuses, ever. The creative Divine Spirit is able to manifest anything it contemplates, and you and I are the results of its contemplating itself into material form. Thus, when we have an emotional reaction that feels like overwhelming passion for what we’re contemplating, we’re experiencing the God within us…and nothing can hold us back.

Passion is a feeling that tells you: This is the right thing to do. Nothing can stand in my way. It doesn’t matter what anyone else says. This feeling is so good that it cannot be ignored. I’m going to follow my bliss and act upon this glorious sensation of joy."

- Wayne Dyer


Sju Bönor

Nu är jag hos syster i Höganäs. Jag trivs som fisken i vattnet här, särskilt på sommaren är det något magiskt över det här stället. Mitt smultronställe. Har redan varit nere vid havet två gånger, med systers hund. Där skulle jag kunna gå hela dagarna. Det är livskvalitet!

Nu ska vi snart in till Helsingborg, syster ska till barnmorskan. Det ska bli spännande att få följa med för första gången. Jag ska också leta upp
Ekobutiken Sju Bönor som ligger där någonstans.

Kärlek! /Maria

I Got Life!Hej då Stockholm! Hello Skåne!

Stickningsterapi

Idag påbörjade jag mitt nya, blivande intresse: stickning. Det får bli en enkel halsduk så här första gången, så får det bli något mer avancerat sen till bebisen. Det är väldigt lugnande, och supernyttigt för mig att sitta och bara koncentrera mig på stickningen. Mina tankar har en förmåga att fladdra iväg hundratusen gånger om dagarna, men när jag stickar stillnar dem. Det är som meditation. Perfekt!

Min första dag utan frukt (förutom vattenmelon i morse) är snart slut, och det har gått bättre än jag trodde. På eftermiddagarna får jag ett enormt fruktssug, men idag hade jag förberett mig med hemmagjord hummus att doppa grönsaker i istället. Finns lite kvar nu till kvällen, så lagom till nästa fotbollsmatch ska jag dippa gurkstavar. Mums!

Nästa gång jag skriver blir nog i Skåneland!

Love love /Maria

Utomhusyoga

Jag blev riktigt sugen på att yoga ute i trädgården, så det var precis vad jag gjorde idag. Det blev kanske inte riktigt samma fokus med massa ljud omkring mig, barn som tjoade och grannar som kanske såg. Men det var härligt ändå, och varmt! Nu ska jag bara se upp så jag inte lyckats få nån fästing. Dumma djur!

Imorgon åker vi ner till syster i Höganäs (utanför Helsingborg). 9 dagar ska vi vara där, och bara njuta av att vara tillsammans hela familjen. I augusti utökas vår lilla familj, då kommer jag åka så ofta jag kan. Det blir nog lite loppisar under veckan också, de bästa finns i Skåne!

Kärlek och sommar! /Maria

Den här vackra bilden bjuder jag på, mamma fick vara fotograf :)

Till mig själv när jag tappar motivationen

Uttdrag ur The pH Miracle:

"I do want to note, however, that as far as this biochemical approach can take you toward wellness, you cannot overlook the environmental, intellectual, psychological, emotional, and spiritual factors that also inluence your overall well-being. To truly achieve optimal health, you also need to break the pattern of negativity that feeds sickness in disease. The acidic diet you're leaving behind is just one example. You also have to deal with chemical exposure, prescription drugs (including cigarettes and their nicotine), and less obviously, negative thoughts, words, and deeds."

"Relief of your symptoms is all well and good, but persist with the program and into a complete alkaline way of eating, and you'll experience total wellness that might be beyond what you can imagine while you are plauged with symptoms."

"Healthy living should be instinctive, but clearly somewhere along the way humans have lost the ability to sense it. At this point, extraordinary means are required for its recovery. Fortunatly, you hold those means in your hands right now. But what we all need to do is get our health under control - then get past it. Don't let it become an obsession. Don't become its slave. A healthy body and mind put us in a position to better serve our universe. So they are worthwhile aims, certainly. Just don't get so absorbed in attaining them that you miss out on the unpredictable play of Life."

Så! Nu är alla tvivel borta och jag är fylld av motivation igen. JAG VET att detta är rätt för mig. Ibland tvekar jag, men innerst inne VET JAG!

Kärlek! /Maria

The pH Miracle

Yey! Min motivation kom tillbaka ännu mer, när jag fick en (väldigt) försenad födelsedagspresent. Boken "The pH Miracle - Balance your diet, Reclaim your health." Den handlar om att neutralisera kroppen pH, genom att äta mindre syrabildande mat, och genom att kombinera maten på ett optimalt sätt.

Jag kommer nog skriva mycket om den senare, när jag läst lite mer. Det är detta jag tror på, detta jag lever efter. Förutom att jag enligt boken äter liiite för mycket frukt. Det är bra näring i frukt, men sockret i frukten behandlas av kroppen på samma sätt som allt annat socker. Så mår man inte 100% bra gör man klokt i att låta bli frukt helt och hållet. Jag ska försöka trappa ner, och äta mer råa grönsaker istället. Jag lovar att det är värt att ändra sin kost bara man kan få må lite, lite bättre när man mått så dåligt som jag gjort. Och eftersom jag fortfarande inte mår helt bra och fortfarande har en del problem med magen, så är jag öppen för att testa vad som helst. Och jag vet att det funkar, det har gjort en otrolig skillnad sen jag la om kosten.

Kärlek och hälsa! /Maria


Inspiration!

Den här veckan har jag känt mig väldigt onspirerad. De saker som jag brukar få glädje och inspiration av har jag inte haft någon lust med alls. Jag har inte yogat en enda gång. Idag tror jag lite har kommit tillbaka igen, i alla fall en liten bit. Jag har precis kollat på reprisen av So you think you can dance (typ världens bästa program), och där nånstans mitt i kom inspirationen. Jag började yoga framför tv:n! I en timme kanske. Och det konstiga är att jag trodde jag skulle vara stel som en pinne efter en veckas frånvaro, men jag var mjukare än nånsin. Så det var väl en välbehövlig paus kanske. Hoppas nu på att resten av motivationen kommer tillbaka snart. Men det gör den alltid, så jag behöver egentligen inte oroa mig.

I mitt nästa liv ska jag bli dansare! Eller kanske nån gång i detta liv, min mormor började dansa när hon blev pensionär, och nu leder hon seniordansare från massor med länder. Hon är världens häftigaste faktiskt! Världens bästa mormor.


I'm moving onDen här låten har förföljt mig på radio på sistone. Äntligen förstår jag storheten i den här texten. Varenda ord skulle kunna komma från mig:


Dreaming, hoping, for another try
I’ve been looking, searching, deeper down inside
And if I loose my way, I’ll find another road
‘Cause I can make a change on my own

I’m moving on and I’m gonna get stronger now
And nothing will break me down
I will not give in to doubt
Those days are gone, I can be who I wanna be
Start living my life for me
I believe that finally I’m moving on

Something, somewhere, that I long to find
I am learning, slowly, one day at a time
That if I loose and fail, I’ll be fine


I’m moving on and I’m gonna get stronger now
And nothing will break me down
I will not give in to doubt
Those days are gone, I can be who I wanna be
Start living my life for me
I believe that finally I’m moving on

(I can move it) To a brighter dawn
(I can move it) Gotta take the fight
(I can move it) I can make it right
I can make it right

I’m moving onnn….

Glad midsommar!

Glad midsommar allesammans!

Jag har varit och shoppat lite (har nog inte handlat kläder sen förra sommaren, tyckte att det var dags att unna sig lite) och ätit en god bovetepasta- sallad. Solen skiner, jag mår helt okej och har inget att klaga på! Allt är precis som det ska! Kramar /Maria

Midsommarångest

Okej, ska försöka vara ärlig nu igen. Inte lätt när man haft en uppochner dag. Jag har en sorts idealbild av mig själv, där jag är väldigt storsint och önskar allt och alla lycka och kärlek. Ibland lever jag inte upp till den bilden, vilket ibland leder till att jag slår lite för hårt på mig själv. Idag var en sån dag. Midsommar och allt vad det innebär. Alla människor har storslagna planer, de vet vart de ska vara, vad de ska äta, vilka de ska träffa, vad de ska dricka osv. Ungefär som på nyår. Jag avskyr nyår, jag har alltid nyårsångest. Imorgon har jag inga planer alls. Och det gör mig ingenting, jag hade inte ens tänkt på det förens verkligheten slog till idag. Jag kände mig utanför. Allt kändes så orättvist. Misslyckad. Värdelös. Oönskad. Eller nej, det var att överdriva, men gamla Maria med rädslan att bli utanför kom fram. Och ännu värre blev det av att min storsinthet för ett ögonblick försvann. Jag vill ju alla så väl. Det vill jag verkligen. Alla förtjänar en fantastisk midsommar, även om jag inte har det. Så är det ju. Och egentligen är det inte en stor fest med snaps och sill jag vill ha. Det är nog gemenskapen. Att få känna mig som en del av något. Men så slog det mig nu. Jag känner mig mer än nånsin som en del av något. Som en del av något större. Jag behöver ingen midsommarfest som bevisar det. Jag vill inte ens gå på midsommarfest så jag vet inte vad jag tjaffsar om!? Ja, motgångar, de kommer och går. Oftast gör de mig starkare, och så var det faktiskt idag. Önskar er alla en trevlig midsommar med massor av sill och snaps (om det är det ni vill ha) och gemenskap! Kärlek! /Maria


Drömliv - Lycklig på riktigt

Nu sätter jag mig och läser och sneglar på fotboll resten av dagen. Nu ska jag fortsätta med Drömliv- Lycklig på riktigt av Kajsa Ingemarsson & Karin Nordlander, som jag började på för ett tag sen. Inspiration i snygg förpackning! Såhär står det på baksidan:

"Vi är ämnade att leva lyckliga och vi besitter alla verktyg för att kunna vara det. Ändå upplever många av oss tillvaron som torftig och begränsad - fastän vi anar att livet kan vara så mycket mer.

Det är precis vad den här boken handlar om. Att låta livet bli så mycket mer.

I Drömliv ger vi näring åt själen, för det är där vi har vår verkliga kraft och potential. Med själen i förarsätet fylls livet med mening, glädje och magi.

Drömliv är inte bara inspiration för stunden. Boken erbjuder ett helt nytt förhållningssätt till livet och ger dig chansen att bli lycklig på riktigt.

Välkommen till ditt drömliv!"


I am who I am thank God I am


Konsten att göra ingenting

Den senaste tiden har det varit ganska intensiva dagar, om man jämför med hur lugnt jag länge har haft det, för att jag har behövt det. Sakta men säkert orkar jag mer och mer, och det är lätt att bli lite för ivrig. För jag är en sån som vill så mycket, "allt eller inget" har länge varit mitt motto. Det har jag fått omvärdera helt och hållet för att klara mig igenom den här perioden av mitt liv, nu är det mer "lagom är bäst" som gäller. Idag har jag en liten set-back, känner att jag måste landa, smälta, bearbeta det som varit den sista tiden. Jag gör helt enkelt ingenting idag. Försöker att inte ens fundera. Bara vara och acceptera det som är. Den utmaningen står jag inför dag efter dag, och jag måste ständigt välja att göra det på nytt, om och om igen. Det är ingen lätt utmaning, jag har kämpat med det och åter kämpat med det, men jag inser nu hur långt jag har kommit. Att jag klagar, tänker negativa katastroftankar, tycker synd om mig själv... ingenting av det har hjälp det minsta. Det har bara gjort saker och ting värre och problemen förstorade. Jag har så mycket motivation inom mig, en eld av potential som brinner, så mycket idéer, så mycket ambitioner, så mycket jag vill göra och uppleva. Det är svårt att lita på att det i sinom tid kommer om jag bara behåller tålamodet och låter bli att göra för mycket på en gång. Varje dag testas min styrka och mitt tålamod. Oftast vinner jag tillslut matchen, och jag går starkare ur den för varje gång.

Kärlek! /Maria

Livets skola

Grattis till mig som återigen vunnit en tävling på Ekoblogg! Den här gången vann jag tidningen Nära.

Den här dagen började för mig på arbetsförmedlingen för ett möte med min jobbcoach. Hon skulle kolla igenom mitt CV. Och för att skryta lite (vilket jag gjort alldeles för lite i mitt liv) så tyckte hon att det var så bra att hon ville använda det som exempel- CV på sina föreläsningar! Inte illa. Jag känner mig väldigt stolt över att jag äntligen ger mig själv credd för hur jäkla bra jag faktiskt är. Det tog sin lilla tid att komma till den punkten, men äntligen är jag där. Jobbcoachen sa också att jag kommer behöva förklara varför mitt CV är tomt sen i höstas, men jag känner att det är inga problem, jag förklarar det gärna. Jag står för det jag gått igenom, jag är delvis glad för det, och jag ser det som en stor merit. Hon föreslog att jag förklarar i mitt CV, för hon höll med om att det faktiskt kan vara en merit. Det beror såklart på vad arbetsgivaren har för syn på saken, som hon sa så tror många att såna här kollapser bara händer svaga och veka människor (vilket hon också trodde innan det hände henne själv, det är vanligare än jag trott märker jag), fast det tvärtom är de ambitiösa som vill väldigt mycket som drabbas av såna här saker. Men vill jag verkligen ha en arbetsgivare som ser mig som svag? Nej, absolut inte! Jag vill kunna vara öppen med hela situationen och visa att det verkligen hjälpt min personliga utveckling mer än någon annan skola skulle kunna. Livets skola är kanske den tuffaste, men även den mest lärorika.

Nu ska jag åka och handla eko-frukt och leta nya leggings på sommarrean! Ha en underbar tisdag alla underbara! /Maria


Besök hos Annie

Idag var det återigen dags för att åka till Annie på behandling. Man vet aldrig vad man har ett vänta sig av dessa besök, det går helt enkelt inte att förutspå vad som kommer att hända och vad som kommer att komma upp. Det läskiga med Annie är att hon ser rakt igenom en, det går inte att låtsas. Hon ser saker som inte ens jag har fattat än. Idag måddde jag inte på topp, och då sätter jag upp en mur runt mig, för att behålla (vad jag tror är) kontrollen i vissa situationer. Men det funkar inte hos henne, hon river ner muren direkt. Först kan det kännas som en attack mot den jag är, jag känner ett motstånd mot det hos säger. Sen släpper jag efter, låter det sjunka in, och sen känner jag hur muren brister och jag blir mig själv helt enkelt. Jag kan bli så fruktansvärt trött på mig själv ibland, jag borde ha lärt mig att känna igen när jag håller tillbaka, men återigen fick jag den läxan. Annie är fantastisk på det sättet, hon får en att se hur jäkla bra man är, utan alla dessa murar. Det blev ett långt samtal innan själva behandlingen började idag, i en halvtimme satt vi bara och pratade. Det var fruktansvärt skönt, jag fick många insikter och jag håller fortfarande på att låta dem sjunka in. Jag känner hur jag skalar av lager på lager av löken, till sist finns bara den riktiga, sanna Maria kvar, den enda jag behöver vara och den enda jag är. Ibland kan det kännas som att jag har ett gigantiskt berg kvar att bestiga, men så inser jag hur jäkla långt jag har kommit. Och då inser jag att det finns ingen återvändo.

Anledningen till att jag är såhär ärlig här på bloggen är att jag vill ha ett forum där jag verkligen kan visa den jag är, vara stolt över den jag är, vara ärlig, öppen och sann mot mig själv. Vem som helst kan ju läsa det här, men det gör mig ingenting, jag står för allt jag skriver här, det är jag. Jag tror att det kan överföras på mig i verkliga livet också (eller, det har det redan gjort väldigt mycket) och att jag tillslut kan vara lika ärlig i alla situationer som jag är här.

Om du bor i Stockholmsområdet och vill träffa en fantastisk människa, som kan hjälpa dig till massor av insikter, utan att det kostar en förmögenhet, kolla in
Annies hemsida. Kärlek!! /Maria


Paulo Coelho

Nu ska jag sätta mig i soffan, slänga ett öga på fotbollen och samtidigt börja läsa Alkemisten. Ett antal år efter alla andra. Men det finns ju så många böcker, och så lite tid. Nej, det finns ju egentligen hur mycket tid som helst! Jag är lite seg i huvudet idag, så jag nöjer mig med att skriva så lite som möjligt. Behöver vila tankarna lite. Imorgon kommer det säkert nya, fräscha idéer. /Maria


Loppisböcker!

I torsdags hämtade jag och mamma min gravida syster på Arlanda och åkte direkt upp till mormor. Där var det mysigt som vanligt. Jag fyndade en massa böcker på loppis där, och nu kom syster och mamma hem från loppis här hemma och hade köpte böcker för 1 kr styck! Har nu 13 nya böcker för totalt 20 kr!! Nu har jag en hel del att läsa, blir att sitta i solen och sluka böcker hela sommaren. Ska hitta på nånting mer kul att skriva snart, i veckan blir det en del spännande saker i alla fall. /MariaStora Astrologiboken - Julia & Derek Parker
Kreativ Stickning - Ingelise (syster tycker att jag ska börja sticka till hennes bebis)
TaiChi för hälsa och motion - Paul Crompton
Stark och smidig med Pilates - Carita Lesche & Anna Björe
Sri Caitanya-caritamrta Herren Caitanyas nektarljuva lekar
Prabhupada - Människan. Helgonet. Hans liv. Hans arv
Ayurvedisk vegetarisk kokbok - Cecilia Kjerrulf
Häxan från Portabello - Paulo Coelho (den fick jag i för sig av mormor)
Profeten - Kahlil Gibran
Steg mot inre frid - harmoniska principer för människors liv

Plus 3 kokböcker till. Rapporterar när jag tagit mig igenom dem! :)

Inspire

Imorgon åker jag förmodligen bort, om allt går som det ska. Var och införskaffade lite läsning till bilen (som om jag inte har nog med läsning, böckerna jag vill läsa ligger på hög) i form av tidningen Inspire. Jag var bara tvungen att ha den, den nästan ropade på mig :)
Ha det så bra tills vi hörs! /Maria


Samtal med Gud

Jag spenderar dagen läsandes i solen på baksidan. Igår lånade jag "Samtal med Gud" av Neale Donald Walsch. Hittade bara bok 2 och 3, ettan verkade vara utlånad. Men jag får läsa i fel ordning helt enkelt. Jag tror jag kommer sluka dem, väldigt intressanta! Jag är inte religiös på något vis alls, jag är bara spirituell. Är man det (även om man är religiös såklart) rekommenderar jag verkligen att läsa dessa böcker. /Maria


Veggie

Jag hittade den här roliga bilden, var bara tvungen att lägga up den. Det känns verkligen rätt att vara vegetarian. Det är min sanning. Jag respekterar din sanning. Men jag har verkligen hittat min. /Maria


Jag är så bra!

Nu är jag precis färdigyogad för dagen och den lugna, sköna känslan har infunnit sig. Tror det blir lite matinlägg och boktips lite senare. Nu ska jag nog äta något och ringa min kära syster. Ville bara skriva en rad nu när jag är i den här känslan av att ALLT KOMMER ORDNA SIG, för jag är så jäkla bra. Ja, det är jag. Har inga problem med att säga det längre. Var på arbetsförmedlingen igår på föresläning om att skriva CV, vi fick säga vad vi skulle skriva att vi har att tillföra på vår eventuella arbetsplats, och jag kände bara att "ja, hur mycket som helst!". Jag brinner verkligen för det jag gör (kommer göra) och det är verkligen hela mitt liv! Jag älskar min livsstil. Och jag är stolt över den och att jag vågar vara mer och mer den jag är. Jag är bra. Du är bra. Kom ihåg det! /Maria

I shall believe

Jag har hittat några verktyg som verkligen fungerar för mig nu. Nackdelen är dock att dessa saker sätter igång både den fysiska och psykiska utrensningen (enligt min egen upplevelse), vilket kan göra att jag verkar ganska nedgången och nära att ge upp ibland. Sanningen är den att det är väldigt mycket som rensas ut i mina jobbiga stunder, och det har varit ganska många jobbiga stunder på sistone. Jag tror starkt att det beror på det jobb jag gör för att läka mig själv, som sätter igång och får ut en massa. Efter varje jobbig stund känner jag mig mycket starkare än innan. Efter att ha levt livet och fyllt mig med lager på lager av skräp (från både miljö och tankar och känslor) är det klart att mycket kommer upp när man bestämmer sig för att städa en gång för alla. Kanske tar det ett tag, kanske är det över imorgon. Igår trodde jag att jag var nära på att ge upp igen, men idag känner jag en stark tillit igen, att det jag gör faktiskt fungerar! Det gäller bara att vara ihärdig och inte bli rädd för det jobbiga. Tålamod är mitt nya mellannamn. Frustrationen är mest att det är jobbigt för de som älskar mig att se på när jag har mina jobbiga stunder. Tack för att ni inte ger upp, så jag inte ger upp på mig själv. Kärlek! /Maria

That not everything is gonna be the way
You think it ought to be
It seems like every time I try to make it right
It all comes down on me
Please say honestly you won't give up on me
And I shall believeJag ska försöka tänka på detta idag...

From The Secret Daily Teachings

"It is so important that you are grateful for everything in your life. Many people focus on the one thing they want and then forget to be grateful for all the things they have. Without gratitude you cannot achieve anything through the law of attraction, because if you are not emanating gratitude from your being, then by default you are emanating ungratefulness. Be proactive and use the frequency of your being to receive what you want."


Huvudet bland molnen

Jag läste ett roligt motto i Yoga- tidningen:

"Keep the feet on the ground and your head in the clouds."

Det stämmer ganska klockrent in på min bild av mig själv. Känns som jag i ett nötskal.

Kärlek!

Tänkte att jag bara måste skriva någonting nu när inspirationen flödar. Jag har haft en fantastisk morgon. Egentligen har jag inte gjort mer än att äta en frukt-frukost och yogat. Men det är känslan i mig som är fantastisk. Jag känner en livsenergi inom mig, trots att jag inte alls är särskilt pigg. Men jag har en ny, stark vilja att leva och uppleva allt som kommer komma i min väg. Uppleva allt utifrån det perspektiv jag nu har. Aldrig någonsin mer kompromissa med mig själv, bara vara den jag är. Det känns som att jag börjar se så klart på saker och ting, och det gör att jag aldrig mer kommer kunna låtsas vara någon annan, eller låtsas vara i en annan känsla än jag är, aldrig säga att något är okej när det inte är det. För då vet jag direkt att det inte är rätt mot mig själv. För mig har det varit svårt att hitta den jag är, jag har synat mig själv i sömmarna de senaste månaderna. Det är klart att jag alltid varit mig själv och alla mina nära och kära har såklart accepterat mig för den jag är, men jag har inte det. För någonting har fattats, och jag har hittat (en bit av) det nu. Jag har aldrig vågat vara så här ärlig mot mig själv som jag är nu. Jag kommer säkert upptäcka mer och mer om mig själv, än är jag inte helt klar (blir man någonsin det?), men det är en spännande resa. Synd bara att jag var tvungen att gå ner mig totalt innan jag kunde tillåta mig själv att bli den jag ska vara. Den jag är. Jag är så tacksam mot mina kära som låter mig gå igenom den här resan utan att döma mig, ni som alltid älskat mig oavsett, det betyder mycket att ni låter mig vara den jag är! Det är har gjort att jag själv äntligen kan låta mig vara den jag är. Jag älskar er så mycket! Kärlek /Maria


Ekomedveten

Jag hittade precis en ny ekosida som jag fastande för, Ekomedveten. Tyckte hon skrev så bra om att vara ekomedveten:

"Att vara ekomedveten handlar om att vara medveten om sig själv och sina val. Vi väljer hur vi vill leva för att känna själsligt och kroppsligt välbefinnande. Att bli medveten om hur vår livsstil påverkar oss själva, skapar även förståelse för hur vår ekomedvetenhet påverkar den omgivande miljön. Det är valen vi gör i vår vardag som skapar våra möjligheter. Att se möjligheterna är att vara ekomedveten. Att ta tillvara på möjligheterna är att leva ekomedvetet. Alla kan hitta - känna - sin egen ekomedvetenhet. Det du behöver göra för att finna den, är att bli medveten om dina valmöjligheter. Du bestämmer själv hur mycket ekomedvetenhet du vill tillämpa din livsstil. Dina inre gränser sätter du själv. Ekomedvetenhet är gränslös. Allt som du tillför din kropp lämnar sina spår, både på dig och på miljön. De produkter som används på huden tas upp av porerna och förs in i kroppen. Vissa ämnen lagras och drivs aldrig ut ur kroppen igen. Det är därför viktigt att vara medveten om vilka ämnen man tillför kroppen."


Kunde inte sagt det bättre själv! /Maria

Om Yoga Om

Jag hittade tidningen Om Yoga Om på Ica idag. Det gjorde genast den här dagen lite bättre. Har läst lite, och känner mig uppfylld av inspiration redan. Jag ska lusläsa varenda rad i hela tidningen.

Samtidigt funderar jag lite på hur pass mycket kropp och själ egentligen hör ihop. Jag tror att det gör det oändligt mycket mer än vi vet. Jag har i några dagar nu rensat ut väldigt mycket mentala blockeringar som jag har, och idag har en sån känsla i kroppen som jag får när utrensningsprocessen är extra stark. Min stora utmaning är att behålla tilliten såna här dagar, allt är precis som det ska vara och jag är på rätt väg. För jag har ett stort svart hål av rädsla för att bli sämre igen i mig. Men sakta men säkert krymper jag hålet, och snart finns bara tillit kvar.
Namaste! /Maria


Väder och vind

Det är konstigt det där med väder. Ens humör kan liksom avgöras av vad det är för väder. Är inte det verkligen att ge bort kontrollen till något man verkligen inte kan påverka?

Jag har bestämt mig för att njuta av vilken väder det än är. Idag blåser det nästan storm, men jag gick min dagliga promenad och njöt verkligen av att få känna naturens krafter. Det gav mig kraft. Det är ju faktiskt så att det bara är tankarna som avgör vad som är bra eller dåligt. Det som är är ju det som är, det går inte att ändra på. Lika bra att njuta av det!

Kärlek! /Maria

En ny syn

Helt utan att jag hade planerat det, utan att jag strävade efter det, har det senaste året eller så lett mig fram till en ny syn på livet. Jag har aldrig varit andlig, aldrig trott på Gud, aldrig trott att jag har så stor potential som jag nu vet att jag har. Men för ett tag sen började jag komma in på den här vägen, jag vet inte riktigt hur det gick till, det bara hände. Det började väl med att jag var på absoluta botten, och nånting var helt enkelt tvunget att hända. Jag väljer att se det som ett gudomligt ingripande. Jag började med att läsa böcker, det gick från Mindfulness till The Secret till de böcker som syns till höger här på bloggen. Jag började yoga, till en början för de fysiska fördelarna, men nu har det utvecklats till ett sorts andligt utövande. Jag hittar ny inspiration och motivation hela tiden, och utvecklar mig själv konstant. Jag vill bli den bästa jag kan bli, fysiskt, pyskiskt, själsligt. Och nu vet jag att det är möjligt, jag känner det i hela min varelse. Jag har fått en mycket större kontakt med min inre närvaro, och allt jag läst, sett, hört, letat mig fram till (eller som jag tror har kommit till mig för att jag behövt det just då) stämmer överens. Allting passar ihop som bitarna i ett pussel. Och nu tror jag det inte bara intellektuellt, jag känner det starkt i min kropp, i min närvaro och jag har erfarit det så många gånger nu. Bättre än så kan jag inte förklara det. Min önskan är att den här bloggen och att jag så småningom, när jag fått ordning på mig själv, kan bli en källa till inspiration, som så många inspirerat mig i mina svåraste stunder. Jag vill dela båda det svåra och det fantastiska med min resa, och jag hoppas jag i alla fall kan inspirera nån endaste person. Tack för att ni läser! Kärlek till er! /Maria

(Idag flödar inspirationen igen, tur att jag vilade en dag så den fick komma tillbaka.)

Jag följer
Lifegenerator på Youtube, han lägger upp en ny video varje dag. De flesta handlar om Raw food, och även om jag inte är 100% Raw tycker jag att han är en stor inspiration när det gäller att leva i flödet och följa sitt hjärta. Den här videon tycker jag sammanfattar ganska bra vad jag upptäckt i mig själv, och vad jag strävar efter.You can’t go back to before

Igår var en sån där dag då inspirationen inte infann sig. Jag hade en konstig, melankolisk känsla hela dagen. Jag lät det vara så och jag rensade samtidigt ut väldigt mycket i mitt bagage. En stor rädsla som varit som ett svart hål i mig, men igår fick jag äntligen tag i kärnan av den. Jag tror att en hel del släppte, även om jag nog har en del kvar att jobba med. Det var mycket tårar, men även mycket glädje. Jag är så stolt över mitt eget mod, att jag vågar se mina skuggsidor, vågar tillåta dem att finnas, utan att trycka ner. Jag har tryckt ner så mycket, det är slut med det nu. Nu är jag den modigaste versionen av mig själv någonsin. Någonstans djupt där nere i mig själv har jag så mycket kraft, att när det väl behövs och jag, som nu, kommit till en återvändsgränd och det inte finns någon väg tillbaka, då kan jag plocka fram den kraften och chocka mig själv över vilken fantastiskt varelse jag är. Sedan kan jag ta med mig den styrkan vidare i livet, och vila i vetskapen om att jag klarar nästan vad som helst. Rädslorna blir färre och färre, ingenting känns längre omöjligt, allt går att hantera och komma över.

Det var egentligen inte det jag skulle skriva. Jag skulle dela med mig av den här låten. Det var min favorit i Eurovision, mest på grund av texten. Den träffade mig i hjärtat. Och så är den så vacker. Kärlek! /Maria

Who can ever tell the colour of a soul
And the memories we keep from long ago?
Do we ever really know each other’s past?

 

You can’t go back to before
But tomorrow will bring even more


Like the tide’s gonna turn you will know, when it’s cold
You’re on your own but you’re never alone
Shine, shine like the stars in the sky
Wipe your dust off your love, let it shine

 

So when nothing’s ever really carved in stone
Remember that your heart is holding on
And when every second melts up in the past

 

Don’t be afraid it will end
Only fear that it never began


Like the tide’s gonna turn you will know, when it’s cold
You’re on your own but you’re never alone
Shine, shine like the stars in the sky
Wipe your dust off your love, let it shine

 

You can’t go back to before
But tomorrow will bring even more…

 

Like the tide’s gonna turn you will know, when it’s cold
You’re on your own but you’re never alone
Shine, shine like the stars in the sky
Let it shine

 


Kloka ord

Jag hittade två ordspråk som jag fastande för idag:

"Du är aldrig för gammal för att bli yngre." - Mae West

"Riktiga vänner är som stjärnor...
Du ser dem inte alltid, men du vet
att de alltid finns där för dig."
- Henri Nouwen


Sen vill jag bara säga att jag tror att jag mår bättre själsligt idag än jag någonsin har gjort i mitt liv. Fysiskt mår jag fortfarande inte 100% bra, men jag ÄLSKAR mig själv mer än någonsin. Det lönar sig verkligen att jobba med sig själv, jag lovar. Kärlek till er alla som läser /Maria

Yogi

Nu börjar det faktiskt kännas bättre för varje dag som går, helt otroligt. Jag har hittat så många bra redskap att jobba med som jag kommer ta med mig resten av livet. Ett av dem är yogan, nu börjar jag nästan känna mig som en yogi. Idag gjorde jag ett stort framsteg, jag kom upp i bryggan igen!! Förut var det inget problem för mig, men jag har nästan inte tränat någon styrka sen oktober, och armstyrkan har känts helt veck. För några månader sen började jag yoga, och nu klarar jag det igen! Ett bra bevis på att yoga ger styrka, inte bara smidighet. Jag är smidigare nu än vad jag någonsin varit i hela mitt liv. Och jag trivs bättre i min egen kropp än jag någonsin gjort, hur hårt jag än har tränat. Så skönt! Namaste/Maria


Lånad från
http://www.yogashala.se/img/sundsvall1.jpg

Miljöbarometern

Fick anonnstidningen Miljöbarometern med Aftonbladet igår. Det står mycket bra och intressant i den, och många annonser jag fastnade för. Till exempel är det en ekomässa, Eco Now, på Münchenbryggeriet i Stockholm den 2-4 september, och på Conventum i Örebro den 2-3 oktober.

"Sveriges mest omfattande ekologiska och miljövänliga marknad, guidar dig till en mer klimatsmart livsstil. Ekologisk bar med vin och alkohol, provkörning av el- moped och Segway, gratis ansiktsbehandling, seminarier, hållbara investeringar, mat och dryck, inredning och renovering, kläder, återvinning, årets bästa Miljöbil utsedd av Gröna Bilister m.m."

Den skulle jag vilja gå på, är jag i Stockholm då är det absolut värt 100 kr i inträde. Läs mer på
www.econow.se

Nu ska jag och min iPod ut på en promenad! Puss och kram/Maria


Eckhart Tolle

Jag spenderar morgonen tittandes på Youtube- klipp. Enjoy...


Jag älskar idag

Idag är bara en sån där dag, då allting känns helt otroligt bra. Men jag påminner mig själv att "även detta är övergående." Inte för att dra ner mitt humör, utan för att komma ihåg att njuta nu och inte bli upprörd senare om allt inte flyter på lika bra som det gör idag.

Jag har varit hos Annie idag igen, men idag blev det inte så mycket healing. Istället tyckte hon att det skulle passa med några övningar och lite akupressur. Övningarna kändes svåra, eftersom jag har svårt att släppa taget och svara på hennes frågor utan att tänka. Jag vill fortfarande vara duktig och svara "rätt". Men jag tror att det hade effekt ändå, och som hon sa: man behöver inte fundera på syftet eller varför övningarna blir som de blir. Jag måste helt enkelt lita på att det funkar och att jag mår bättre av dem. Jag litar fullt ut på Annie, men jag behöver släppa kontrollen ännu mer. Nästa gång ska vi jobba på det.

Nu på eftermiddagen har jag yogat, och det blev en sånt där riktigt underbart pass idag. Jag planerade ingenting innan, jag lät det bli som det blev, gjorde det jag kände för. Och då blir det alltid rätt!

Idag känns det som att jag fått många tecken på att jag är på helt rätt väg. Och jag är så tacksam.

Namaste!/Maria

Vilken morgon!

Det var mycket kul som väntade på mig den här morgonen! Tack så mycket till de fina på Ekoblogg som både länkat hit och skrivit så fint om min blogg, och där jag dessutom vunnit en tävling. En anteckningsbok från Kreativ Insikt har jag vunnit, och jag som älskar deras produkter! Härlig start på dagen måste jag verkligen säga. Lite kändes det som att det var ett tecken på att allt kommer ordna upp sig nu. Den känslan har växt sig starkare under helgen, och på sistone har jag verkligen jobbat på att sluta fred med livet, och att acceptera nuet oavsett hur jag mår och vad som sker. Känslan av att jag snart kommer manifestera allt jag vill ha är riktigt verklig nu, jag bara vet att det kommer bli bra! Dessutom har jag haft en riktigt bra helg, inget särskilt har egentligen hänt, men jag har mått bra och njutit av det som varit.

Snart ska jag till Annie på Healing, så det kommer jag skriva om i eftermiddag. Det ska bli så spännande! Undrar om hon märker någon skillnad på mig, förra veckan jag var där var jag nog i stort sett ett vrak. Men nu minsann, nu känner jag mig alldeles levande igen!

Puss och kram så länge! /Maria


Jag valde den här boken:
"När tankarna stillnar öpnnar hjärtat sin dörr."


Motto

Jag har förresten ett nytt motto. Läste det igår i "En ny jord - ditt inre syfte". Tyckte att det var så klockrent att jag funderar på att tatuera in det på handleden.

"Även detta är övergående"

Så enkelt men bra. /Maria

Loppis!

Jag har stått på loppis idag! Eller mamma och pappa har väl mest stått där och sålt våra grejer, medan jag gått runt och handlat nytt. Hehe. Hittade riktiga fynd som får mig att längta ännu mer efter att inreda min lägenhet som jag snart kommer att ha (det vet jag!!). Totalt gick de här sakerna på 25 kr, ganska billigt va?
Tack för den här dagen

Åh jag mår så bra idag. Just här och just nu. Tack för det! Attt känna att det är okej, hur jag än mår, hela tiden, oavsett, att verkligen acceptera vad som än finns där... det är lycka. Att få vakna och vara trött, men inte ge upp, bara ta det lugnt och efter ett tag orka yoga, med en efterföljande meditation som kändes djupare än någonsin. Tankarna tystnar lättare, de tar inte över, de bara finns där. Det är lycka. Att kunna åka iväg med mamma, in till Södermalm, gå hela Götgatsbacken upp till Hälsokost, ner igen till Bondens marknad och sen bort till Goodstore. Handla sådant som gör min kropp glad. Det är lycka. Att hitta en bokhandel med massor av böcker jag vill läsa, vackra prydnadssaker, doftljus, kristaller och massor av inspiration. Det är lycka, utan att behöva handla något, bara att se det räcker. Så tack för den här dagen hittills, tack för att jag kommit så långt, och tack för att jag kommer fortsätta upptäcka och växa! /Maria

Bästa starten på morgonen...

...får jag alltid av yoga. Idag fick jag med allt, det blev en helhet. Några solhälsningar, andningsövningar, krigarpositioner och avslutade yogadelen med några sittande och liggande positioner. Sedan satt jag och visualiserade en bra stund. Bilden jag såg framför mig var denna, hur solen kommer fram bakom molnen och lyser på mig. Jag har den här tavlan från Kreativ Insikt på min vägg, och jag fullkomligt älskar den. Symboliken i den ger mig en otrolig kraft, jag behöver bara titta på den så känns det lite lättare. Jag tror att hela dagens yogapass tog 1,5 timme, men jag tog det riktigt lugnt. Mamma ville att vi skulle prova hennes nya cd- skiva med Mindfulness Yoga tillsammans senare idag, så vi får se om det blir ett till yogapass. Men det verkar inte heller särskilt ansträngande fysisk, det är mer mental träning. Nu är jag lugn... /Maria

"Vet att ljuset alltid bor just bakom molnen"


Tack mina änglar!

Idag vill jag bara säga: Tack alla änglar i mitt liv! Jag har haft turen att möta flera stycken under det senaste året, och vissa har länge funnits i mitt liv. Jag känner mig så tacksam och ödmjuk inför er! Så från djupet av mitt hjärta: TACK!


Rekord!

Jag är lite chockad... jag har haft 28 besökare idag! Det är rekord med stor marginal. Jag började skriva här igen för att på nått sätt komma ihåg resan som jag gör just nu, och kunna gå tillbaka och se hur långt jag kommit. Jag tänkte egentligen inte att så många fler än min familj skulle läsa. Jag vill gärna veta vilka ni är som läser, och vad ni vill läsa om. Jag har mycket jag vill dela med mig av, om ni vill ta del av det. Så säg gärna hej, jag behöver allt stöd jag kan få, och jag stödjer gärna andra tillbaka (det kanske är någon som känner igen sig i min situation, eller går igenom nånting liknande?)
Kramar på er alla!/Maria

Lyssna...

Imorse när jag vaknade kände jag som om det hängde ett stort moln över mig. Jag visste inte riktigt vad det var, men jag tillät mig att ta det lugnt och känna efter vad som var fel. Jag hade en grej inbokad på förmiddagen, och jag visste att jag egentligen inte ville. Och hela kroppen sa det till mig. Så jag valde att göra som nya Maria gör, jag lyssnade på magkänslan och avbokade. Helt utan tvivel. Det är underbart att jag verkligen känner vad som är rätt för mig. Jag vet att jag är på rätt väg, även i mina mörkaste stunder, finns den starka känslan av lugn djupt inom mig. Och det är jag så tacksam för.

Jag läser fortfarande
Eckhart Tolles bok, En ny jord - ditt inre syfte. Den är fantastisk. Jag har legat och läst i solen och fått insikt efter insikt. Nu behöver jag smälta lite känner jag. Här är ett utdrag ur den om "Länders och rasers smärtkroppar":

"Kinas tunga smärtkropp lindras i viss utsträckning av att så många människor praktiserar tai chi chuan, vilket förvånansvärt nog inte förbjöds av den kommunistregim som i övrigt känner sig hotad av allt som den inte kan kontrollera. Varje dag på gator och i parker utövar miljontals kineser denna rörelsemeditation som stillar sinnet. Det har en stor inverkan på det kollektiva energifältet och försvagar i viss mån smärtkroppen genom att minska tänkandet och skapa en högre grad av Närvaro. Andligt utövande som innefattar den fysiska kroppen, såsom tai chi, qigong och yoga, är på frammarsch även i väst. De här metoderna skapar inte separation mellan kropp och själ utan hjälper till att försvaga smärtkroppen. De kommer att spela en betydelsefull roll i det globala uppvaknandet."

Känns ju bra! /Maria

Vila i tilliten

Jag har några änglar i mitt liv, och igår sa en av dem precis det jag behövde höra just då. Det var något i det sätt att säga det som träffade mig, att jag förstod att det faktiskt inte är någon idé att stressa, grubbla och tvivla. Allt jag behöver göra är att lita på processerna som sker i mig, vila i dem och inte ens tänka på vad det är som händer, bara att det händer, hela tiden. Förändringen är det enda som är konstant. Det gav mig ett nytt lugn, ett lugn som jag är i stort behov av just nu när det stormar runtomkring mig. Jag känner återigen en stor tillit till att allt kommer bli precis som det ska, som det är meningen, om jag bara slappnar av och låter det ske. Inte kämpa emot. Jag känner djupt inom mig att när det är dags och tiden är inne så kommer alla bitar i mitt liv falla på plats, och det kommer bli precis så storslaget som jag har potential till. Jag kan inte veta var, när och hur, men vad som än händer är det meningen att just det ska hända på just den tidpunkten. Något annat finns inte i min värld. Love/Maria


"
Det finns inget som varken är bra eller dåligt,
utan det är tankar som gör det så
."

- William Shakespeare

Träningskläder

Idag packade jag upp kartongen med mina träningskläder efter helgens flyttande, satte på mig mina favoriter och kände energin bara av att ha dem på mig. Det finns inget jag trivs så bra i som träningskläder, det är jag helt enkelt, men jag har inte haft det på mig sen oktober. Så jag var bara tvungen att gå ut och gå. Provade att springa lite, lite, men benen sa snabbt ifrån. Det går en fin gräns mellan vad jag orkar och vad jag tvingar mig själv till för att jag vill för mycket. Jag får lättare och lättare att hitta den, men idag var jag nog alldeles för nära, eller till och med över. Det visar sig senare, om jag kollapsar på soffan resten av dagen. Men jag behövde den där promenaden, jag hade så mycket frustration som ville ut så jag trodde jag skulle spricka. Jag måste ha sett jävligt förbannad ut när jag gick. Men nu känns det bättre. Trött, men okej. Försöker acceptera att jag kanske blir tröttare ett tag nu. Då får det bli så.

Power!/Maria

Dagens Secret

From The Secret Daily Teachings

"Pure love has no conditions or boundaries. Love does not restrain itself or hold back. Love gives all the time and doesn't ask for anything in return. Love is a continuous flow without any limits. And all of this is inside you."